divendres, 16 d’octubre del 2009

L’Associació Celíacs de Catalunya organitza a Port Aventura “La Festa del celíac”


El proper diumenge 18 d’octubre, l’Associació Celíacs de Catalunya celebrarà a Port Aventura “La festa del celíac” a la que està prevista l’assistència d’unes 32.000 persones entre celíacs, familiars i amics.

Aquesta festa ha estat possible gràcies a la col·laboració de Port Aventura i l’Associació Celíacs de Catalunya amb l’objectiu de gaudir d’un dia molt especial en un entorn privilegiat sense gluten.



Port Aventura és una de les empreses sensibilitzades amb la problemàtica dels celíacs i ja fa temps que ofereix en la seva oferta de restauració menús sense gluten variats i amb plenes garanties, assessorats per l’Associació Celíacs de Catalunya.

“La festa del celíac” vol commemorar un any de fites importants, entre les més destacades està l’aprovació del reglament sobre l’etiquetatge de productes alimentaris que permetrà identificar molt fàcilment els aliments sense gluten i que determina el límit de gluten en 20 ppm (petites parts per milió) i l’elecció d’un logotip únic per tota Europa que permetrà identificar molt fàcilment els aliments que no contenen gluten i que es va decidir per unanimitat a l’última Assemblea General de l’Organització d’Associacions de Celíacs Europea (AOECS) el passat mes de setembre.

La malaltia celíaca és una patologia crònica autoinmune provocada per la ingesta de gluten en persones genèticament predisposades, el que provoca és una atrofia de la paret intestinal impossibilitant l’absorció de nutrients.

La celiaquia afecta a una de cada cent persones és la malaltia genètica amb més prevalença a Europa, es calcula que hi ha més de 5 milions de celíacs europeus. Una de les principals dificultats que presenta aquesta malaltia és la dificultat per arribar a un diagnòstic ja que pot presentar més de 30 símptomes diferents, cap d’ells específic de la malaltia, o inclús pot ser asimptomàtica.