dilluns, 13 de juliol del 2009

Mor el fill de la primera víctima de grip A per una negligència mèdica

El fill de la primera víctima per grip A d'Espanya ha mort aquest matí a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid. El petit, que no estava contagiat pel virus, va néixer de forma prematura a les 28 setmanes de gestació després que els metges es veiessin obligats a induir el part per l'estat d'extrema gravetat de la seva mare. El director gerent de l'hospital, Antonio Barba Ruiz de Gauna, ha reconegut que el nadó ha mort per una "terrible" negligència mèdica, ja que se li ha administrat alimentació per vena i no per sonda, com cal fer en els nadons tan prematurs.


La primera víctima de grip A a Espanya va ser una jove marroquina de 20 anys que va morir al Gregorio Marañón el passat 30 de juny. La noia estava embarassada de 28 setmanes i, a més, segons va informar el ministeri de Sanitat, patia asma. Aquestes dues circumstàncies haurien agreujat la seva situació. Vist l'estat d'extrema gravetat de la mare, els metges van decidir induir-li el part. El petit, que va néixer un dia abans de la mort de la seva mare, no estava contagiat per la grip A. Era, però, molt prematur i avui, dues setmanes després de néixer, ha mort.
La causa, segons ha reconegut la direcció de l'hospital, ha estat una errada mèdica, ja que ahir a la nit se li va administrar alimentació per via venosa i no a través d'una sonda com calia. El Gregorio Marañón, que ha dit el nen evolucionava bé, ha assumit tota la responsabilitat en aquest cas i ha informat que ha obert una investigació per aclarir què ha passat exactament.
De la seva banda, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha enviat el seu condol a la família del petit, especialment al seu pare, i ha assegurat que els professionals del Gregorio Marañón des del primer moment han fet tot el possible per salvar-li la vida. La ministra també ha confirmat que ja s'ha superat el miler d'infectats per grip A a Espanya.