dijous, 18 de juny del 2009

Un creuer espanyol, en quarantena a Veneçuela per un brot de grip A

El que havien de ser unes vacances meravelloses pel Carib s'han convertit en un malson per als prop de 800 passatgers, la meitat d'ells espanyols, del creuer Ocean Dream. Tres membres de la tripulació del vaixell han donat positiu en grip A i hi ha una desena més de casos sospitosos, per la qual cosa les autoritats sanitàries de Veneçuela han decidit deixar-lo en quarantena. El creuer estarà atracat al port d'El Guamache de l'Illa Margarita, on han desembarcat els ciutadans veneçolans, i demà previsiblement es dirigirà al port d'Aruba, on finalitzarà el viatge.



El periple dels passatgers de l'Ocean Dream, de la companyia Pullmantur, va començar ahir quan es va alertar d'un brot de grip A entre la tripulació. Cap port volia acollir-los i el vaixell va haver de continuar navegant fins que, finalment, Veneçuela els ha donat permís per atracar.Al creuer viatgen uns 800 passatgers de diferents nacionalitats, majoritàriament espanyols, i 400 tripulants, que no poden sortir del vaixell. Només han permès desembarcar els ciutadans veneçolans, mentre que la resta possiblement aniran demà al port d'Aruba, on podria quedar atracat.
La ministra de Sanitat espanyola, Trinidad Jiménez, ha lamentat aquesta mesura ja que, ha dit, els casos de grip no són greus i s'hauria de permetre els ciutadans espanyols tornar a casa. L'Ocean Dream feia un creuer de deu dies pel Carib amb escales a Aruba, Curaçao, Illa Margarita, Granada, Santa Lucía i Barbados.