dijous, 18 de juny del 2009

Sorteig d’Or 2009

El sorteig, que enguany arriba al seu 30è aniversari, és una de les principals fonts de finançament de la Creu Roja.

La Creu Roja Cerdanyola, Ripollet i Montcada participa des de principis de maig en la venda de butlletes del Sorteig d’Or, que enguany arriba al seu 30è aniversari, amb l’objectiu de recollir fons per als seus projectes socials i humanitaris. En aquesta edició, que se celebra el 23 de juliol a Ceuta, la Creu Roja a Catalunya té per objectiu incrementar la venda de butlletes del Sorteig d’Or d’un 4,9% respecte l’edició anterior, arribant a recollir fons per valor de 1.858.414 euros.

Aquest increment suposa augmentar en 18.307 la xifra de butlletes venudes en tot Catalunya,i en més de 91.529 euros els fons recollits en l’edició de l’any passat. Per demarcacions, s’han establert objectius de creixement del 5,5% en el cas de Barcelona, d’un 5% a Lleida i d’un 4,5% tant a Girona com a Tarragona. En tots els casos, els objectius establerts superen en 9 dècimes la mitjana de tot l’Estat, on la previsió és superar d’un 4% els fons recollits en el Sorteig d’Or de 2008, arribant a les 5.274.179 butlletes i a una recaptació total de 26.370.895 euros.


Els guanyadors del Sorteig d’Or rebran el seu premi en forma de lingots d’or o, si ho prefereixen, en el seu contrapès en metàl·lic. El primer guardó està valorat en 125 kg d’or, el segon en 50 kg i el tercer en 25 kg i també es repartiran més d’un miler de premis menors. Les persones que no resultin premiades entraran en un sorteig de 6 viatges per visitar projectes de cooperació internacional.

El Sorteig d’Or contribueix a finançar projectes socials desenvolupats a nivell local, com ara la teleassistència domiciliària, els itineraris d’inserció laboral, els programes d’integració per a la població d’origen immigrant, el servei de transport adaptat o l’atenció a la infància hospitalitzada, a més de les accions de cooperació internacional i d’ajut humanitari. El 2008 la Creu Roja ha atès a Catalunya 809.393 persones, un 9,70% més que l’any anterior.


Enguany, s’han emès 11 milions de butlletes, il·lustrades amb projectes socials de la Creu Roja. Les butlletes, a un preu de 5€, es poden adquirir tant de forma presencial, a l´Assemblea Comarcal de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada (Avda. de la Creu Roja, 25-29 a Cerdanyola), en punts de venda específics del Sorteig d’Or, o bé a través de les administracions de loteria, bancs, caixes d’estalvi o rurals, estacions de servei o oficines de Correus i Telègrafs, supermercats i en més de 100.000 establiments comercials. Per comprar els números, també s’ha habilitat el web http://www.cruzroja.es/ i la venda electrònica als caixers de xarxa 4B i la Caixa.