dilluns, 8 de juny del 2009

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau rep l'acreditació AMED i es converteix en el primer hospital que oferirà menús saludables basats en la dieta me

AMED és un projecte dissenyat pel Departament de Salut que es desenvolupa en col·laboració amb els ajuntaments, els consells comarcals, els gremis de restauració i la Fundació Dieta Mediterrània. A Barcelona, també amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Els objectius d’aquest projecte consisteixen en identificar i acreditar els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània per als seus clients.Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identifica com a establiments AMED. Tots els restaurants o menjadors que compleixin els criteris podran ser acreditats, tot i que el projecte s’adreça principalment als establiments que ofereixen menú. Un 36% de la població adulta de Catalunya, menja fora de casa entre 1-3 vegades a la setmana.

En aquests restaurants/menjadors laborals AMED, l’oferta garanteix:• La utilització d’oli d’oliva per amanir i preparar els plats.• Una àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús.• Prioritat de peixos i carns magres en la confecció dels plats.• Fruita fresca, abundant i de temporada com a postres • La inclusió de productes integrals• L’oferta de làctics amb baix contingut en greix.• La difusió de material i informacions sobre alimentació saludable i estils de vida actius. Per a més informació http://www.amed.cat/ Aquesta acció d’acreditació de restaurants AMED, forma part del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables, PAAS. Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, s’han dut a terme més de 50 accions en diferents àmbits: l’educatiu, el comunitari, el laboral i també a l’àmbit de la salut. Per a més informació sobre el PAAS, podeu consultar: http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir2622/index.html L’acte va tenir lloc el divendres 5 de juny, a les 11’45 hores al menjador laboral de l‘Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (C/ Sant Antoni Maria Claret, 167). Hi van assistir el director general de Salut Pública, senyor Antoni Plasència, el director gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, senyor Jordi Varela i el director general del Catering Arcasa S.L, senyor Artur Arqués.