AMED és un projecte dissenyat pel Departament de Salut que es desenvolupa en col·laboració amb els ajuntaments, els consells comarcals, els gremis de restauració i la Fundació Dieta Mediterrània. A Barcelona, també amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Els objectius d’aquest projecte consisteixen en identificar i acreditar els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània per als seus clients.Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identifica com a establiments AMED. Tots els restaurants o menjadors que compleixin els criteris podran ser acreditats, tot i que el projecte s’adreça principalment als establiments que ofereixen menú. Un 36% de la població adulta de Catalunya, menja fora de casa entre 1-3 vegades a la setmana.
En aquests restaurants/menjadors laborals AMED, l’oferta garanteix:• La utilització d’oli d’oliva per amanir i preparar els plats.• Una àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús.• Prioritat de peixos i carns magres en la confecció dels plats.• Fruita fresca, abundant i de temporada com a postres • La inclusió de productes integrals• L’oferta de làctics amb baix contingut en greix.• La difusió de material i informacions sobre alimentació saludable i estils de vida actius. Per a més informació http://www.amed.cat/ Aquesta acció d’acreditació de restaurants AMED, forma part del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables, PAAS. Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, s’han dut a terme més de 50 accions en diferents àmbits: l’educatiu, el comunitari, el laboral i també a l’àmbit de la salut. Per a més informació sobre el PAAS, podeu consultar: http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir2622/index.html L’acte va tenir lloc el divendres 5 de juny, a les 11’45 hores al menjador laboral de l‘Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (C/ Sant Antoni Maria Claret, 167). Hi van assistir el director general de Salut Pública, senyor Antoni Plasència, el director gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, senyor Jordi Varela i el director general del Catering Arcasa S.L, senyor Artur Arqués.
dilluns, 8 de juny del 2009
L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau rep l'acreditació AMED i es converteix en el primer hospital que oferirà menús saludables basats en la dieta me
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada