dilluns, 25 de maig del 2009

Espai Vital guanya el premi Rosalia Rovira al millor programa de ràdio local

Espai Vital, dirigit per Xavier Cases, és un programa elaborat per persones amb alguna discapacitat o malaltia crònica que intenta acostar les seves problemàtiques a la ciutadania. Espai Vital segueix de ben aprop les novetats farmacològiques, tractaments i les últimes notícies en el camp de la sanitat. El programa de ràdio parla a més de solidaritat, de planes web adaptades, de cuina adaptada, d'associacions i les seves activitats i permet escoltar les queixes i suggeriments d'aquests col.lectius.

Xavier Cases es mostra molt satisfet d’haver aconseguit el guardó després de 4 anys d’emissions i explica que la iniciativa de fer un programa d’aquestes característiques va sorgir després que ell mateix fos diagnosticat d’esclerosi múltiple.

Un programa per a tothom

Cases explica que es tracta d’un espai “per a tothom: per a la gent afectada per malalties cròniques o discapacitats i per a la gent que, simplement, es vol informar sobre aquelles dolències”. Per això, Cases remarca que Espai Vital serveix per ajudar els malalts a poder tenir una major qualitat de vida, tot i la seva dolència i ajudar a que els altres acceptin aquestes malalties i discapacitats.

El director d’Espai Vital comenta que el programa es fa gràcies a la feina de molts col.laboradors. Entre les seccions de mès èxit destaca la de “Cuina adaptada”, realitzat per Teresa Diviu, “una dona excepcional, que des de la seva cadira de rodes i només amb una mà ens explica cada setmana una recepta nova”. Xavier Cases també destaca Alfredo Àngel Toledo i Meritxell Aymerich.

Tot i que Xavier Cases és treballador de Cerdanyola Ràdio, el programa s’enregistra als estudis de Ripollet que estan adaptats i són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda que col.laboren al programa, condició que l’emissora de Cerdanyola no complia quan va néixer la iniciativa. El programa es va estrenar en aquestes dues emissores, posteriorment es va unir Montcada i Reixach, Barberà i Sant Perpètua de Mogoda. Però el coordinador del programa indica que la intenció és “créixer i créixer” i obrir-lo encara a més poblacions.

Les emissores no només emeten el programa, cada una en un horari diferent, sinó que col.laboren aportant setmanalment informacions relacionades amb els temes sanitaris o de solidaritat.
El futur d’Espai Vital està ben viu i, a més, s’ha constituït en associació per tal de treballar projectes de caire solidari.

Compartit amb Ràdio Esparreguera
El premi Rosalia Rovira és un dels guardons que es lliura a la Festa de la Comunicació Local que organitza la Diputació de Barcelona. El premi per a Espai Vital al millor programa és en la categoria de poblacions majors de 15.000 habitants i ha estat compartit amb el programa Les veus amagades, de Ràdio Esparreguera.
Prop de 500 persones van assistir a Sitges a la Festa de la Comunicació Local. La gala dels Premis, que arribava a la 28ena. Edició va ser presentada pels periodistes Jordi Estadella i Ruth Gombau. L'acte va cloure amb l'espectacle de bombolles de sabó protagonitzat per Pep Bou.
Al bloc del programa de Cerdanyola Ràdio Campiquipugui podeu veure un recull d'imatges de la festa realitzades per Manuel Ibarro. Cliqueu per veure

2 comentaris:

núria ha dit...

Felicitatssssssssssss!!!!!!!!!!!

Roger M. Puig ha dit...

Moltes felicitats!!