dilluns, 27 d’abril del 2009

La consellera de Salut informa que hi ha deu possibles casos de grip porcina a Catalunya

La consellera de Salut, Marina Geli, acaba d'informar que a Catalunya hi ha deu casos sospitosos de grip porcina, sis homes i quatre dones. Totes les persones que podrien estar afectades per aquest virus tenen en comú que han viatjat a Mèxic en la darrera setmana, pr la qual cosa la consellera ha assegurat que la població general no està en risc. D'aquí a 24 o 48 hores es podrà confirmar si aquestes persoens estan afectades o no per aquesta grip, segons ha explicat Antoni Plasencia, director general de Salut. En el conjunt d'Espanya, segons ha explicat el ministeri de Sanitat, hi ha sis possibles casos. Salut ha recomanat també utilitzar el telèfon de consulta Sanitat Respon (902 111 444) per resoldre qualsevol dubte.


Marina geli ha detallat que els deu possibles afectats són sis homes i quatre dones joves, d'edats comrpeses entre els 21 i 32 anys. El seu estat és lleu i evolucionen favorablement, però han estat ingressats per evitar nous contagis. A més, se'ls ha començat a tractat amb antivirals. Hi ha cin pacients ingressats a l'Hospital Clínic de Barcelona, un a l'Hospital Josep Trueta de Girona, un a l'Hospital de Campdevànol, un a Sant Pau, un a Granollers i un a l'Hospital Plató.
Als Estats Units hi ha una vintena de casos, tots ells fora de perill. A Mèxic, en canvi, les autoritats parlen de 103 morts sospitoses d'haver estat causades pel brot de grip porcina que afecta el país. Un total de 1.614 persones han estat hospitalitzades.