dimecres, 1 d’abril del 2009

DEMÀ DIA 2 D'ABRIL DIA INTERNACIONAL DE L'AUTISME


L'AUTISME: és un transtorn del desenvolupament que persisteix durant tota la vida. Aquesta síndrome es fa evident durant els 30 primers mesos de vida i dóna lloc a diferents graus d'alteració del llenguatge i de la comunicació, de les competències socials i de la imaginació. Sovint aquests símptomes s’acompanyen de comportaments anormals, com activitats i interessos de caràcter repetitiu i estereotipat, de moviments de balanceig i d’obsessions insòlites cap a alguns objectes o esdeveniments.


El nivell d’intel·ligència i la gamma de capacitats de les persones amb autisme són molt variables encara que la immensa majoria (75%) presenten una deficiència mental associada de divers grau. En alguns casos, tanmateix, poden ser normals en certs aspectes o fins i tot estar per sobre de la mitja. Per altra banda, algunes persones poden ser agressives cap a si mateixes o cap als altres. Hi ha molt poques persones amb autisme que tinguin capacitats suficients per viure amb un grau important d’autonomia, i la majoria requereixen una gran ajuda durant tota la seva vida. Els trastorns de l’espectre autista afecten, aproximadament, a 1 de cada 1000 naixements i mesos de vida i dóna lloc a diferents graus d’alteració del llenguatge i de la comunicació, de les competències socials i de la és molt més freqüent en el sexe masculí que en el femení, en una proporció de 4 a 1.
Amb motiu d'aquesta cel·lebració des de la FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE PARES DE PERSONES AMB AUTISME DE CATALUNYA, realitzaran durant tot el dia de demà una jornada de portes obertes. També a les 12 hores del migdia totes les Associacions i Entitats de l'àmbit es reuniran per fer una enlairada de globus conjuntament amb totes les Associacions de la resta d'Espanya.
L'adreça per qui vulgui participar-hi és, Ronda del Carril, 75 de La Garriga (al costat de Granollers).
Per més informació eltelèfon és 938714757.