dimecres, 25 de març del 2009

Enguany hi haurà dotze milions de nous casos de càncer, 200.000 a Espanya


Aquest 2009 es diagnosticaran dotze milions de nous casos de càncer al món, 200.000 d'ells a Espanya, on la meitat seran causa de mort. Aquesta és una de les estimacions que es constataran en el 15è simposi científic de la Fundació Lilly sota el títol "Marcadors moleculars en el tractament del càncer: utilitat actual i perspectives", una cita que reuneix a partir d'aquest dijous a Madrid 400 investigadors de diversos països.



En la presentació de la cimera mèdica, els investigadors han informat que, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, set milions de persones moriran enguany al món de càncer, la qual cosa posa de manifest que aquesta malaltia ha de ser una prioritat sanitària, social i econòmica. Els metges han insistit, a més, que la primera causa de mort prematura a Espanya és el càncer, "amb gran diferència", i entre els més freqüents estan el de colon, pulmó i mama.

Al voltant d'un 60% dels pacients amb tumor, tractats amb èxit
Actualment entorn del 55-60% dels pacients amb càncer són tractats amb èxit, una xifra que segons el doctor Manuel Morente, director de la Unitat de Bancs Tumorals del Programa de Patologia Molecular del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), és important, però no suficient.