divendres, 6 de març del 2009

Catalunya, referent en investigació mèdica


Els hospitals catalans de Vall d'Hebron, Bellvitge, Germans Trias de Badalona i Clínic de Barcelona han rebut l'acreditació d'Instituts d'Investigació Sanitària que atorga el Ministeri de Sanitat i Consum, després d'haver estat proposats per l'Institut Carles III de Madrid. Només un centre espanyol, el Virgen del Rocío de Sevilla, comparteix el reconeixement amb els centres catalans, la qual cosa confirma la qualitat de la investigació mèdica a Catalunya.


Segons que ha informat la Generalitat, aquest reconeixement promou la potenciació dels hospitals com a centres de recerca en els quals es desenvolupen tasques de recerca bàsica i clínica, i s'emmarca en la llei 16/2003 de cohesió i qualitat del sistema de Salut. Per determinar quins departaments d'investigació d'hospitals rebien l'acreditació, l'Institut Carles III de Madrid s'ha basat en paràmetres sobre el funcionament intern dels instituts: avaluació de l'estructura, política de qualitat, activitat de recerca i docència, planificació, recursos econòmics i difusió de la seva producció científica.
Aquest reconeixement permetrà que aquests instituts de recerca acreditats rebin suport en matèria de personal científic, infraestructures i noves tecnologies, que ajudaran a consolidar la qualitat i la quantitat dels equips d'investigació.