dilluns, 9 de febrer del 2009

Un GPS localitzarà els malalts d'Alzheimer


Un dispositiu mòbil amb GPS i un mòdem amb GPS permetrà localitzar les persones amb malalties com l'Alzheimer. Gràcies a aquesta iniciativa, els familiars o els cuidadors podran localitzar-lo de manera permament sobre un mapa allotjat en una plana web o be a través d'un telèfon mòbil.


La Creu Roja i el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya implantaran aquest any un servei per localitzar persones amb malalties degeneratives cognitives, com ara l'Alzheimer. Es diu Sistema Intel·ligent de Monitorització d'Alertes Personals (SIMAP) i permet tenir localitzades les persones que s'hi acullin de forma permament.
El servei permet a la família o el cuidador controlar els moviments de la persona amb Alzheimer a través d'un web d'accés personal i restringit o del telèfon mòbil mitjançant missatges SMS o multimèdia.
El localitzador s'experimentarà inicialment amb 535 usuaris. Actualment, a Catalunya hi ha unes 75.000 persones majors de 70 anys amb demència, 51.000 de les quals pateixen Alzheimer.
El projecte costa 312.244 euros, dels quals el Departament d'Acció Social i Ciutadania aportarà 90.000 i la Creu Roja, 222.244. Aquests diners serviran per pagar la meitat de les quotes d'alta i mensuals de les persones beneficiàries, abaratint així l'accés al servei.