dijous, 26 de febrer del 2009

El VIH muta segons la genètica de cada zona del planeta



Un estudi internacional coordinat per l'Institut d'Investigació de Sida IrisCaixa ha arribat a una innovadora conclusió: el virus del VUH muta de manera diferent segons la genètica dominant de cada població, la qual cosa vol dir que el virus no evoluciona igual a tot el planeta. És un descobriment important ja que, segons els experts, podria explicar les dificultats que s'estan tenint per trobar una vacuna eficaç contra la malaltia. Amb aquesta nova dada, els científics podran començar a treballar en diferents vacunes, adaptades a les necessitats de cada regió.


L'estudi s'ha fet a partir de 2.800 persones infectades el VIH de nou zones dels cinc continents per tal d'esbrinar el perquè de la diversitat del virus.
La principal conclusió a què s'ha arribat és que el VIH s'escapa del sistema immune de manera diferent a través de diferents mutacions, que varien segons la genètica predominant a cada zona del planeta. Segons IrisCaixa, aquest descobriment farà que “possiblement” calgui desenvolupar diferents vacunes adaptades a cada regió, segons les seves característiques genètiques particulars.
L'estudi no ha pogut esbrinar perquè el virus no afecta tots els punts del planeta igual però és un punt de partida per començar a treballar en aquestes noves vacunes diferenciades.