dimarts, 10 de febrer del 2009

El Ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, va visitar a petició de la FEM, la Unitat de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital Vall d’Hebron


El passat dia 14 de gener el Ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria va visitar a petició de la FEM, la Unitat de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital Vall d’Hebron. Després de la visita a les instal•lacions de la Unitat, amb la consellera de Salut, Marina Geli es va realitzar una sessió informativa sobre el CEM-Cat (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya).

El Ministre va pronunciar una conferència sobre “Teràpia cel•lular aplicada a l’esclerosi múltiple”, en la que va donar un missatge d’optimisme i esperança respecte a l’ús de les teràpies cel•lulars, determinants per al tractament de malalties com l’esclerosi múltiple. Bernat Soria va comentar que si algunes teràpies amb cèl•lules mare es converteixen en teràpies acceptades, es podrien incloure en la cartera de serveis finançats públicament. Tot i això va clarificar que es “tracta d’una realitat llunyana” i que actualment només hi ha assajos clínics en Fase I.