dijous, 6 de novembre del 2008

LA COMUNITAT SANITÀRIA DÓNA LA BENVINGUDA A LA PRIMERA PUBLICACIÓ INTERNACIONAL ELECTRÒNICA SENSE ÀNIM DE LUCRE SOBRE INNOVACIÓ I ATENCIÓ INTEGRADA EN

La Revista de Innovación Sanitaria y Atención Integrada (RISAI) és una nova publicació electrònica, d’accés obert i d’abast internacional (es publica també en anglès i el seu consell editorial és de diverses nacionalitats), adreçada a la millora dels sistemes de salut. RISAI, que no té ànim de lucre, és fruit de la col·laboració d’un col·lectiu interdisciplinari de professionals (metges, infermers, gestors, economistes...) vinculats al sistema sanitari. La publicació és pot consultar lliurement a la web www.risai.org -una plataforma d’edició acadèmica amb tecnologia desenvolupada per la Universitat de Berkeley- tant en castellà com en anglès i, properament, també en català.


El passat 30 de setembre, es va celebrar la presentació oficial de la revista a Barcelona, una cita a la qual hi va assistir una àmplia representació de la comunitat sanitària catalana. La conferència inaugural la va pronunciar la directora del International Network Health Policy & Reform (iniciativa de la fundació Bertelsmann Stiftung, que a través de la seva pàgina web Health Policy Monitor posa en comú les polítiques de salut d’experts de 20 països industrialitzats), Sophia Schlette. Schlette va augurar èxit a la publicació, de la qual va dir que "té un bon disseny, funcional i ben orientat a la informació". També va recomanar els responsables de RISAI que reforcin la seva vocació internacional estrenyent llaços amb Amèrica Llatina, i els va felicitar pel seu ambiciós objectiu "de posar en l’agenda política sanitària temes com la atenció integrada".
D’altra banda, Glòria Jodar -directora del Pla d’Innovació d’Atenció Primària del departament de Salut català, va destacar en la seva intervenció la importància de treballar, com fa la nova publicació, en la cerca d’altres realitats per promoure la creativitat i la integració de conceptes i valors. La inauguració va anar a càrrec de Sara Jaurrieta, regidora de l’Ajuntament de Barcelona, de Laurentino Martí i Ramon Morera, editors de RISAI, i de Miguel Isla, director de relacions institucionals de Laboratoris Pfizer –laboratori que ha col·laborat en la posta en marxa de la revista –.
RISAI –primera publicació d’aquestes característiques- pretén promoure el coneixement de les noves iniciatives i darreres tendències (tant del nostre entorn com d’arreu del món) en l’àmbit de la innovació i la integració de serveis en salut. D’altra banda, té la voluntat de servir de plataforma de discussió i debat que promogui la generació de noves propostes. Com afirma Laurentino Martí a l’editorial del número 1 de la revista (que ja està consultable a Internet): "Facilitar la difusió de la innovació mitjançant el relat d’experiències d’èxit i connectar aquestes iniciatives a escala