dijous, 30 d’octubre de 2008

Demanen que els restaurants tinguin farmacioles amb adrenalina per tractar les al·lèrgies alimentàries

Si consumim un aliment a què som al·lèrgics, podem patir reaccions molt diverses, des de picors a vòmits, passant per urticàries, conjuntivitis, rinitis o, en els casos més greus, fins i tot una parada cardiorespiratòria i la mort. Per evitar aquests efectes, aquest matí s'ha presentat el projecte FAR (Formació al·lergològica per a restaurants), que pretén formar més de 2.000 cuiners sobre la importància de les al·lèrgies i intentar, així, reduir-les el màxim possible als restaurants. Una de les propostes dels impulsors del FAR és que tots restaurants disposin d'una farmaciola amb adrenalina per tractar els clients en cas de possible al·lèrgia.


Es calcula que cada any 2,5 milions de persones pateixen alguna al·lèrgia alimentària a Espanya i que els casos no paren d'augmentar i es calcula que s'han doblat en els darrers deu anys. Els ous, la llet i el peix són els aliments que més al·lèrgies provoquen entre els nens, mentre que la fuita, els fruits secs i el marisc són els que presenten més intolerància entre els adults.Davant aquesta realitat, el projecte FAR formarà més de 2.000 cuiners de tot Espanya. Se'ls ensenyarà, per exemple, el risc que té fregir peix i carn a la mateixa paella sense haver-la rentat bé o d'usar una fregidora per diversos productes.A més d'aquesta formació, FAR farà algunes propostes per evitar que es produeixin al·lèrgies als restaurants, com ara que elaborin cartes amb totes els ingredients dels plats i de les salses. També es demanarà que els restaurants disposin d'una farmaciola amb adrenalina per si es produeix una cas d'al·lèrgia.