dimecres, 9 de juliol del 2008

La diabetis disminueix la qualitat de l'esperma i està relacionada amb la infertilitat


Els homes diabètics tenen un esperma de pitjor qualitat i, per tant, poden tenir problemes de fertilitat. Així es recull a un estudi encapçalat pel doctor britànic Com Mallidis de la Universitat de Belfast, presentat durant la reunió anual de la Societat Europea d'Embriologia i Reproducció Humana que se celebra aquests dies a Barcelona. Un altre estudi presentat durant aquesta trobada apunta com a causa de la infertilitat masculina l'obesitat.


Per fer aquest estudi, s'han analitzat diverses mostres de semen d'homes amb diabetis i s'ha comprovat una lleugera disminució del volum. A més, s'ha detectat que la malaltia disminueix significativament la capacitat de reparar l'ADN dels espermatozoides i que l'ARN, que és el que transmet la informació genètica, estava "significativament alterat".El doctor Mallidis, de la Queen's University de Belfast, ha detallat que la mala qualitat de l'ADN a l'esperma està relacionada amb una menor qualitat dels embrions, una menor taxa d'implatació dels mateixos i una incidència més gran d'avortaments espontanis. En definitiva, que aconseguir l'embaràs és més difícil. Mallidis ha explicat que el seu equip seguirà investigant en aquesta línia per intentar buscar solucions per evitar la incidència de la diabetis en l'esperma. Ha explicat que no es descarta que una variació de la dieta o certs complements alimentaris siguin solucions eficaces per a aquest problema.L'obesitat també empitjora la fertilitat masculinaUn altre estudi realitzat per científics britànics, en aquest cas de la Universitat d'Aberdeen, que també s'ha presentat durant la trobada de Barcelona, ha permès constatar que l'obesitat també provoca problemes d'infertilitat masculina.
Així, segons aquest estudi, els homes amb un major índex de massa corporal (IMC) produeixen un menor volum de líquid seminal i presenten una major proporció d'espermatozoides anormals. "Els resultats semblen apuntar que els homes que estan intentant tenir un fill primer haurien d'intentar arribar al seu pes ideal", ha subratllat el doctor Ghiyath Shayeb, responsable d'aquest estudi.