dimecres, 9 de juliol del 2008

La Coordinadora per la Sanitat Pública convoca una marxa contra els incompliments sobre la construcció d el'hospital


La Coordinadora per la Sanitat Pública de Cerdanyola, Barberà, Ripollet i Montcada i Reixac convoca una manifestació de protesta pels carrers de Montcada per a dijous, 10 de juliol, a les 19.30 hores. La marxa vol protestar contra els retards en la construcció de l’hospital subcomarcal Ernest Lluch i forma part d’una plataforma de mobilitzacions que l’entitat vol mantenir després de l’estiu.

Ignacio Barquín, un dels portaveus de la coordinadora, destaca l’objectiu de “denunciar els incompliments de Generalitat i Mancomunitat” i mostra la seva sorpresa per la falta de resposta de la ciutadania davant el col·lapse hospitalari a la comarca.La coordinadora indica que la falta de llits hospitalaris provoca “demores inacceptables” en les intervencions quirúrgiques i manca de llista per a urgències.

Des de l’entitat consideren “totalment justificada” la reivindicació de l’hospital i denuncien que els anuncis dels responsables autonòmics i municipals s’han incomplert de manera sistemàtica des de l’any 2004. Així, Barquín recorda que la consellera de Salut, Marina Geli, va afirmar que l’hospital es començaria a construir l’any 2007 i manifesta que el president de la Mancomunitat, l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acaba de confirmar que encara no s’han expropiat tots els terrenys necessaris per iniciar les obres.

La marxa de protesta de dijous es farà des de l’estació de RENFE Montcada-Manresa fins a l’Ajuntament d’aquesta població perquè la majoria de terrenys necessaris per a la construcció de l’hospital pertanyen al municipi montcadenc i encara no s’han cedit a la Generalitat.

Una altra de les queixes de la coordinadora és l’absència de participació ciutadana en tot aquest procés. Barquín recorda que serà la ciutadania qui utilitzi l’hospital.

La Coordinadora per la Sanitat Pública s’oposa a que la gestió de l’hospital Ernest Lluch es cedeixi a la Corporació Sanitària del Parc Taulí, que gestiona l’Hospital de Sabadell, perquè reclama una titularitat i gestió totalment públiques del centre.

D'altra banda, Ignacio Barquín també remarca l’exigència de la coordinadora de l’augment del transport públic a la zona de Redosa per evitar problemes d’accés, especialment de les persones amb mobilitat reduïda. Barquín indica que aquests problemes ja es pateixen per anar de Cerdanyola a l’hospital de Sabadell i insisteix que la Coordinadora per la Sanitat Pública manté la seva inquietud sobre altres qüestions més enllà de l’hospital de Redosa i mostra la seva preocupació per l’estat de les obres del CAP La Farigola i la superació del pressupost previst en aquesta obra.

La Coordinadora per la Sanitat Pública anuncia noves mobilitzacions per després de l’estiu amb l’objectiu de sensibilitzar la població de les localitats afectades.