dilluns, 7 de juliol del 2008

Investiguen empreses italianes per reutilitzar productes làctics podrits en el sector alimentari

Nou possible cas d'un delicte contra la salut pública a Itàlia després de l'escàndol de la presumpta mozzarella tòxica de Nàpols que va sortir a la llum pública fa uns mesos. Ara diverses empreses italianes tornen a estar en el punt de mira i estan sent investigades per haver fet servir, presumptament, derivats làctics caducats i en mal estat per fer pasta de formatge semi-elaborada que, després, compraven algunes indústries per elaborar els seus productes comestibles, segons publica el diari La Repubblica.

Segons el rotatiu italià, tres empreses de la província de Cremona, al nord d'Itàlia, i una amb seu a Alemanya, recollien productes putrefactes, fins i tot amb cucs i excrements de rosegadors, i els barrejaven amb altres en bon estat. El resultat era una pasta que venien a indústries làcties italianes i d'àmbit internacional i que transformaven en productes per al consum.Les investigacions, iniciades el novembre de 2006, ja van portar a la detenció fa mesos de diversos responsables de les empreses que reutilitzaven els productes en mal estat. Entre els investigats hi ha alguns responsables del servei provincial de Salut de Cremona, que emparaven les activitats de la xarxa en no vigilar les seves activitats i avisar amb antelació de les inspeccions.