dilluns, 21 de juliol del 2008

Cerdanyola respon i la marató de donació de sang arriba a les 234 extraccions


El Banc de Sang i Teixits va realitzar fins a 234 extraccions de sang en la marató de donacions que es va realitzar ahir per primera vegada a Cerdanyola. A més, d’entre tots els donants, 37 ho van fer per primera vegada. Amb la sang recaptada es podrà ajudar a més de 600 persones.

Entre les deu del matí i les deu del vespre van passar pel teatre de l’Ateneu fins a 260 persones de les que 26 no van poder fer la donació per motius de salut. La resta, 234, van fer un petit acte solidari que pot arribar a beneficiar a unes 600 persones doncs com indica la promotora del Banc de Sang, Carme Díaz, “de cada donació podem ajudar a tres persones perquè extraiem els globus vermells, plasma i plaquetes”.

Carme Díaz fa una valoració molt positiva de la marató de donacions de sang i es mostra satisfeta pel nivell de participació que com preveien va augmentar notablement durant la tarda. Però si bé el nombre de donacions ha estat elevat, Díaz considera que el més important “és que 37 dels donants ho feien per primera vegada i aquest era un altre dels nostres objectius: aconseguir donants nous”.

Una vegada més, Cerdanyola va respondre a la crida del Banc de Sang superant les previsions inicials. Durant les 12 hores de la marató, el Teatre de l’Ateneu es va convertir de forma provisionals en una sala de donacions. Al llarg de tot el dia, el degoteig de donants va ser constant i fins i tot a la tarda es van arribar a crear cues. En total, 234 actes de solidaritat que es tradueix en més de 600 transfusions a persones que les necessiten.

El Banc de Sang i Teixits és el responsable integral dels serveis de transfusió d’11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i s’encarrega de subministrar a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que els manquen.