dilluns, 14 de juliol del 2008

Cerdanyola recapta 3.315 euros en el dia del Mulla’t per l'Esclerosi Múltiple

Cerdanyola va tornar a solidaritzar-se, un any més, amb l’esclerosi múltiple en motiu del dia del Mulla’t per l’Esclerosi, que enguany ha recaptat 3.315,22 euros a les set piscines locals participants en la jornada. Al llarg del matí d’ahir diumenge, els banyistes de les diferents piscines cerdanyolenques van arribar a nedar més de 169.440 metres solidaris amb la malaltia de l’esclerosi.

Un grup de corsaris format per actors del Grup de Teatre de l’Ateneu van amenitzar el matí a les diferents piscines fent col·laborar als banyistes a la seva particular actuació. Aquest va ser el toc d’humor d’una jornada solidaria en la que es va recaptar 3.315,22 euros per a la Fundació Esclerosi Múltiple. El grup de voluntaris de Cerdanyola van estar presents a set de les vuit piscines que hi ha a la ciutat informant els assistents sobre la malaltia de l’esclerosi múltiple i animant-los a participar bé comprant merxandatge, fent algun tipus de donació econòmica o nedant molts metres solidaris.
Els banyistes de les piscines de Can Xarau, SAF (UAB), Parc Esportiu Municipal Guiera, Flor de Maig, Bosc Tancat, Turó de les Fontetes i Montflorit van nedar gairebé 170.000 metres, aconseguint així pràcticament triplicar la xifra aconseguida l’any passat. La piscina de Can Xarau, com és habitual, va ser a la que més metres es van nedar amb un total de vuit quilòmetres i mig i també va ser a la que més diners és van recaptar de la venda de merxantdatge i donacions superant els 600 euros.
Xavi Cases, un dels voluntaris de la Fundació Esclerosi Múltiple, destacava que “tot i la manca de bon temps a primera hora, la participació s’ha anat animant amb la compra de merxandatge i la conscienciació de la malaltia”. Casas també assenyalava la falta de material per vendre a les diferents piscines i reconeixia que “hi ha hagut un problema de subministrament de merxandatge per part de la Fundació, però segurament disposarem d’aquest per vendre’l posteriorment”. A l’edició d’enguany del Mulla’t, al voltant de 150 banyistes van participar al salt simultani que a les 12h del migdia es va realitzar a totes les piscines de Catalunya. Un salt simbòlic i de suport als malalts d’Esclerosi Múltiple.


Projectes de futur

Els diners recaptats serviran per finançar els hospitals de dia que manté la FEM al país, així com els centres de treball adaptats que permeten a les persones malaltes seguir fent activitats productives adequades a la seva realitat. Els recursos també es dediquen a les línies d’investigació que se segueixen al país i arreu amb l’objectiu de trobar el guariment de la malaltia. A finals d’any s’iniciarà la construcció del Centre de l’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Aquest serà un centre d’investigació avançada liderat pel responsable de la Unitat Neurològica, el doctor Montalbán.

La malaltia

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s'interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc. La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense ànim de lucre que va néixer a Barcelona l’any 1989. Té com a objectius la millora de la qualitat de vida dels afectats per la malaltia, la potenciació de la investigació de la malaltia i fomentar la integració laboral dels afectats.