dijous, 24 de juliol del 2008

Aconsegueixen reconstruir una mama amb teixit de la cuixa


La Clínica Universitària de Navarra ha realitzat, per primera vegada a Espanya, una reconstrucció mamària amb teixit extret de la cuixa de la pròpia pacient. A la dona, a qui se li havia practicat una mastectomia per un càncer de mama, no se li podia reconstruir el pit amb teixit de l'abdomen perquè estava massa prima ni tampoc amb pròtesis.


Emilio García, especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica de la cínica navarresa i director de l'equip que ha portat a terme la intervenció, ha explicat que la nova tècnica està especialment dirigida a dones a qui se'ls ha realitzat una extirpació total o parcial de la mama i que prefereixen la reconstrucció amb teixit propi, sense pròtesi, però que a causa de la seva primesa no se'ls pot extreure massa del abdomen.El metge ha assegurat que la reconstrucció amb teixit propi, que normalment es va amb teixit de l'abdomen, compta amb "nombroses" avantatges, com ara que s'aconsegueix un comportament, un tacte i una aparença "natural, molt similar al de la mama sana". A més, tolera la radioteràpia si fos necessari aquest tractament després de la intervenció, un punt que no permeten les pròtesis.
La reconstrucció amb teixit de la cuixa té l'avantatge, a més, de poder fer dues reconstruccions no simultànies, en el cas que la pacient necessités una futura intervenció en l'altra mama, una cosa que no es pot fer amb el teixit del abdomen. El doctor García ha especificat que la intervenció no afecta ni a la marxa ni a la funcionalitat de la cama i deixa una cicatriu "perfectament oculta" ja que es fa en un plec natural del cos. Per saber millor com funciona la nova tècnica es pot mirar aquest vídeo.