dilluns, 28 de juliol de 2008

200 grams de verdures al dia redueixen al 50% el risc de tenir un nadó amb poc pes


Sempre s'ha dit que menjar verdures és molt sa. Doncs un estudi ha demostrat que encara més per a les dones embarassades, ja que constata que el consum de fruites i verdures és essencial per al bon desenvolupament del fetus i del nadó durant els primers mesos de vida. Així ho posa de manifest un estudi realitzat entre 800 dones i els seus fills de menys d'un any presentat per l'Hospital Universitari de la Fe de València que demostra que menjar 200 grams de verdures al dia durant l'embaràs redueix al 50% el risc que el nadó neixi amb poc pes.

L'equip multidisciplinar del Projecte Infància i Medi Ambient (INMA) de la Comunitat Valenciana, format per membres de l'Hospital Universitari La Fe, de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut i de la Universitat Miquel Hernández d'Elx, ha tingut en compte l'alimentació de la mare i la seva relació amb el pes del nadó per tal de detectar els possibles dèficits nutricionals. En l'estudi s'ha valorat l'alimentació de la dona embarassada i del nadó i ha constatat que les embarassades no segueixen una dieta adequada i que, a més, estan exposades a riscos ambientals, cosa que influeix en el desenvolupament del fetus i del nadó un cop neix.Les conclusions, que s'han publicat en més d'una desena de revistes internacionals, exposen que les embarassades haurien de prendre suplements d'àcid fòlic abans de quedar-se embarassades i continuar amb una quantitat adequada durant la gestació. Però, segons es desprèn de l'estudi, només el 30% de les embarassades va començar amb aquest consum abans del seu embaràs i tan sols el 20% d'elles menjaven verdures per sobre de la dosi recomanada.