dilluns, 26 de maig de 2008

L'OCU denuncia que la majoria de galetes, pa, aperitius i salses contenen greixos poc saludables


L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) denuncia que el 52% de galetes, rebosteria, brioixos, pa, aperitius, patates fregides i salses contenen greixos poc saludables. Aquests greixos saturats augmenten els nivells de colesterol en sang, contribuint a l'aparició d'arteriosclerosis.

L'organització, que ha realitzat un estudi sobre el tipus i quantitat de greix que duen 49 productes elaborats de brioixeria i rebosteria, galetes, aperitius, pa, salses i patates fregides, sosté que només el 20% d'ells informa en la seva etiqueta del tipus de greix que conté. "Els fabricants poden utilitzar el nom 'olis vegetals', en el qual cap des de l'oli d'oliva fins al de coco", ha explicar l'OCU, per a qui la legislació referent a això és "permissiva i antiquada" i permet als fabricants utilitzar en els aliments qualsevol tipus de greix que sigui comestible. "És més, aqeusta legislació no els obliga a esmentar a l'etiqueta de quin greix es tracta", ha afegit afegit l'organització.Dintre dels productes analitzats per l'OCU, destaca la quantitat de greix detectat en les patates fregides: un 34% de mitjana. Els aperitius i la brioixeria no es queden enrere, amb un contingut de greix mitjà del 24 %. "Lamentable" és el cas, afegix l'OCU, d'unes galetes que duen un 94% de greixos saturats o d'un aperitiu amb un 74%. Amb tot, l'OCU reclama als fabricants que cuidin més la qualitat dels greixos, sobretot en aliments de consum habitual com les galetes. A l'Administració li ha demanat que modernitzi una legislació "permissiva" que permet utilitzar qualsevol tipus de greix comestible i, que sigui "obligatori declarar quin greix duu cada producte".