divendres, 2 de maig del 2008

L'Hospital de la Vall d'Hebron inaugura un centre dedicat al càncer de mama

La setmana vinent entrarà en funcionament el nou centre de càncer de mama de l'Hospital de la Vall Hebron, sota el nom d'"Endavant i de cara". El doctor Josep Baselga en serà el director. Al 2005, Baselga va proposar aquest projecte a l'Hospital, basat en els centres multidisciplinars americans. Ara, gràcies al finançament privat s'ha pogut dur a terme aquest centre, el primer d'aquestes característiques de tot Espanya. La reina Sofia i la consellera de Salut, Marina Geli, han inaugurat aquest migida les instal·lacions.


Una cinquantena d'oncòlegs, cirurgians, radiòlegs, psicòlegs i altres professionals mèdics conviuran en els 2.000m2 del nou centre de càncer de mama de l'Hospital Vall Hebron. La intenció és crear un grup de treball multidisciplinar, on tots els metges implicats en la detecció i tractament de la malaltia es comuniquin per lluitar de manera més efectiva contra el càncer de mama.

Aquest centre es converteix, així, en el primer d'Espanya en què conviuen físicament tots els professionals mèdics implicats. L'objectiu del projecte, però, no és reduir les llistes d'espera, ja que segons assegura l'Hospital en aquest tipus de malaltia són inexistents. En canvi, es tracta de donar un servei de més qualitat a alguns dels més de 16 mil casos que es diagnostiquen cada any al país.