dilluns, 14 d’abril del 2008

El producte per aprimar-se Depuralina, retirat del mercat

A partir d'ara els comerços no podran vendre el producte per aprimar-se conegut com Depuralina. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), del Ministeri de Sanitat, ha ordenat suspendre la venda del producte pocs dies després que es prohibís a Portugal per l'hospitalització de diverses persones que van prendre el producte. Davant aquests casos, i l'advertència rebuda per les autoritats de Portugal, Sanitat considera el Depuralina com a un producte "dubtós".

Des de l'1 d'abril, el Depuralina ja no es comercialitza a Portugal, on s'ha prohibit després de l'ingrés de tres persones que havien pres el producte per aprimar-se. Una d'elles, amb hepatitis aguda, i les altres dues, per atacs al·lèrgics. De moment no s'ha detectat a Espanya cap persona que prengui aquest producte i que hagi estat hospitalitzada.
Depuralina es ven com un complement alimentari "purificant i que aprima" elaborat amb llavors, fruits i altres complements biològics. L'empresa que el fabrica, Cataro-Nopal SL, treballa de manera il·legal a Espanya ja que no figura en el registre oficial de fabricants per a aquest tipus de productes.