dilluns, 31 de març del 2008

Balears i Catalunya encapçalen el rànquing de morts per sobredosi de droga

Les Illes Balears i Catalunya encapçalen el rànquing de morts per sobredosi de consum de drogues de tot l'Estat. El 80 per cent dels morts són consumidors d'heroïna per via injectada, cosa que explica l'elevada incidència de casos de mort per sobredosi a Balears i Catalunya, on, segons la responsable de Salut pública del govern balear, Margalida Buades, no s'ha produït un canvi en la manera de consum d'aquesta substància que si s'ha donat a Espanya.


"En l'última dècada els consumidors d'heroïna a Espanya han anat substituint la injecció per la via fumada, però això no s'ha produït en la mateixa mesura a Balears ni a Catalunya", ha incidit Buades, que diu que els governs de les Balears i Catalunya "han de ser conscients que existeix encara un petit reducte -cada vegada menor- que no s'ha de deixar de tenir en compte".

La directora general de Salut Pública a Balears ha advocat pel manteniment i reforç dels programes de reducció de danys que ja existeixen a les dues comunitats i que, ha reconegut, "estan tenint un gran èxit", com són els tractaments amb metadona i l'intercanvi de xeringues.

"El nombre de morts per sobredosi de consum de drogues és constant des dels anys noranta", ha detallat Buades, que, això no obstant, ha aclarit que des d'aleshores també s'ha augmentat la capacitat de detecció dels casos de manera que "estan gairebé controlats en la seva totalitat".