dimecres, 13 de febrer del 2008

La sacarina podria engreixar més que el sucre natural


Per contra del que es pensa, prendre sacarina podria engreixar més que el sucre natural. Així hi assegura un equip de científics dels Estats Units, després d’un estudi amb ratolins. Han comprovat que els animals alimentats amb sucres artificials van guanyar més pes, greix i calories que els que van consumir glucosa, un edulcorant natural.

L’estudi, que publica la revista Behavioral Neuroscience, assegura que els aliments edulcorats sense calories contribueixen a augmentar el pes i els nivells de greix en el cos. Els científics consideren que aquest fenomen es deu a què el cos anticipa moltes calories quan prova un aliment o beguda dolça. Han detallat que, davant un aliment dolç, el cos produeix calories que després crema. En el cas dels edulcorants artificials, però, la dolçor no es correspon amb les calories que el cos espera i, per tant, hi ha una gran part que no es crema. És una variant de la llei del reflex condicionat de Pavlov, en què un gos saliva si sent una campana encara que no hi hagi menjar. L’estudi encara no ha estat provat en humans (només en ratolins) però els científics consideren que pot explicar perquè les persones que consumeixen begudes sense calories són més propenses a patir obesitat. A més, les noves dades complementen un altre estudi del mateix equip que assegurava que els animals que consumeixen productes amb sacarina tendeixen a menjar més que aquells que s’alimenten de menjar dolç amb moltes calories.