dilluns, 21 de gener de 2008

Prendre més de dues tasses de cafè duplica el risc de patir un avortament


Beure cafè durant l’embaràs pot duplicar el risc de perdre la criatura. Així ho assegura un estudi elaborat per un equip de científics de Califòrnia i que publica la revista American Journal of Obstetrics and Gynecology. Els científics recomanen, per tant, evitar el cafè durant la gestació, especialment durant els primers mesos.

Per elaborar aquest estudi, s’han entrevistat més d’un miler de dones embarassades i se'ls ha preguntat sobre la quantitat de cafeïna que prenien diàriament. Es va constatar que el 12,5% de les dones que no prenien cafeïna patien un avortament espontani, mentre que entre les dones que consumien cafè habitualment aquest percentatge va assolir el 24,5%. Es va arribar a la conclusió, doncs, que la ingesta d’uns 200 mil·ligrams de cafeïna (entre dues i tres tasses de cafè) pot duplicar el risc de patir un avortament. El perill, segons l’estudi, és major durant les primeres setmanes d’embaràs, per la qual cosa les dones haurien d’evitar el cafè durant, com a mínim, el primer trimestre de la gestació.Els autors de l’estudi han assegurat que aquestes dades “s’han de prendre amb prudència” però consideren que evidencien el risc que implica per a una embarassada prendre massa cafeïna.