L’any 1997, va néixer al Regne Unit el primer mamífer clonat: la popular ovella Dolly. Més d’una dècada després, la tècnica de la clonació ha avançat molt i es calcula que, només als Estats Units, viuen uns 600 animals d’aquest tipus. Fins ara, han estat només animals de laboratori, creats per experimentar i intentar crear bestiar amb millors qualitats. En un futur no gaire llunyà, però, ens els podríem trobar al plat. De moment, els Estats Units ja han aprovat la venda i el consum de carn i llet provinent d’animals clonats i han assegurat que no suposen cap risc per a la salut. Hi ha molts experts, però, que no ho veuen tan clar.
Tal com ha passat i passa amb els aliments transgènics, hi ha molts experts que temen que el consum de carn procedent d’animals clonats pugui amagar riscos per a la salut humana. La FDA, però, que és la màxima autoritat en matèria alimentària dels Estats Units, assegura que aquests productes són totalment segurs i, per això, ha autoritzat el seu consum. En un ampli informe de prop de 1.000 pàgines, la FDA ha detallat que la carn i la llet provinent de clons de bestiar boví, porcs i cabres són segurs per consumir “igual que els productes d’animals de races convencionals”. Tot i la nova normativa, es preveu que trobar carn clonada als mercats estatunidencs no serà habitual fins, com a mínim, d’aquí a quatre o cinc anys. I és que la tècnica de la clonació encara és molt costosa i hi ha poques empreses interessades a comercialitzar aquest tipus d’animals. Amb la clonació, però, es poden crear bèsties amb millors qualitats genètiques i més productives, per la qual cosa no es descarta que alguns empresaris hi apostin.
dimecres, 16 de gener del 2008
La Dolly, del laboratori al plat
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada