dilluns, 17 de desembre del 2007

L'Ateneu de Cerdanyola acollirà dissabte un festival de dansa per recaptar fons per a la investigació de la leucèmia


Avui a es posen a la venda les entrades, a un preu de 7 euros, per a l'acte en el que es podran veure diferents coreografies de dansa clàssica, dansa espanyola, dansa jazz i dansa del ventre per part de les components de l'escola de l'escola de dansa de l'Ateneu. La recaptació anirà destinada a la Fundació Carreras

Aquest dissabte, a les 7 de la tarda, l'Ateneu acollirà un festival sota el lema "Dansa contra la leucèmia", una activitat solidària organitzada per Lucía González i l'escola de dansa de l'Ateneu amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la malaltia i recaptar fons destinats a la investigació que realitza la Fundació Carreras.
Avui dilluns ja es poden adquirir les entrades que tenen un preu de 7 euros. Al festival es podran veure diferents coreografies de dansa clàssica, dansa espanyola, dansa jazz i dansa del ventre per part de les components de l'escola, així ho explica Rosa Maria Rota, professora de l'escola de dansa de l'Ateneu.
Lucía González, cerdanyolenca impulsadora de l'activitat i que va patir la malaltia fa un any i mig, explica que l'acte també servirà per donar informació sobre la malaltia, per això a l'inici de l'espectacle una representant de la Fundació Carreras explicarà la tasca de l'entitat i el destinació de la recaptació. González, que va ser sotmesa a un transplantament de medul.la òssia per curar la leucèmia mieloblástica aguda que patia, és fisioterapeuta i havia estudiat a l'escola de dansa de l'Ateneu. Per a ella aquesta disciplina artística li va servir de teràpia un cop es va recuperar del transplantament.
Continuar la investigació
Per la seva banda, Enric Carreras, metge de l'Hospital Clínic i de la Fundació Carreras, ha comentat que iniciatives com el festival de dansa solidari són importants per poder continuar la tasca investigadora. Carreras indica que es també es pot ajudar fent-se donant de medul.la. Enric Carreras ha assenyalat que fa 30 anys la taxa de supervivencia de malalts amb leucèmia era molt baixa i que a l'actualitat s'aconsegueix del 50-60% i del 90% en alguns casos.
Pel que fa als tractaments, el que es fa servir avui dia és el transplantament de medul.la òssia, però per Carreras l'ideal en un futur és "una teràpia que aconsegueixi corregir el defecte genètic que produeix la malaltia". El festival "Dansa contra la leucèmia" està previst per a aquest dissabte, a partir de les 7 de la tarda a l'Ateneu. Les entrades ja es poden adquirir a un preu de set euros al mateix Ateneu.