divendres, 1 de juny del 2007

Presentat el llibre Contes Coordinats a Barberà del Vallès

Els voluntaris de la Fundació Esclerosi Múltiple i promotors del llibre Contes Coordinats, Xavier Cases i Jordi Jorba, van presentar-lo ahir al vespre al Casal de Cultura de la ciutat. L’acte va comptar amb la presència de les regidores de Serveis Socials, Mònica Maya, i Cultura, Elvira Maza, del consistori barberenc. També hi assistiren persones de la ciutat, d’entre les quals afectades d’Esclerosi Múltiple i d’altres malalties.

Els ponents, impulsors del llibre junt amb la voluntària Gemma Moncho, destacaren la col·laboració solidària dels escriptors i escriptores, en cedir els contes; de la vídua de Miquel Martí i Pol, Teresa Sans, en permetre la publicació del poema l’Hoste insòlit (escrit per Martí i Pol, malalt ell mateix d’Esclerosi Múltiple i dedicat a la malaltia); de l’Editorial Montflorit, editora del llibre, la distribuïdora l’Arc de Berà i la Caixa de Pensions i d’Estalvis de Barcelona, que ha subvencionat l’edició de Contes Coordinats.
Xavier Cases va explicar la seva realitat com a malalt d’Esclerosi Múltiple, establint-se un enriquidor diàleg amb el públic del qual se’n desprengueren els problemes que la vida urbana i la poca sensibilitat d’alguns ciutadans tenen per les persones que pateixen alguna malaltia física o mental.

La regidora de Serveis Socials disculpà l’alcaldessa Ana del Frago, qui malgrat la seva decidida voluntat no va poder assistir a la xerrada per estar ocupada en una altra reunió. La regidora reiterà el compromís de l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb les persones que pateixen alguna malaltia o discapacitat. Destacà que els faran costat, afegint que els ajuntaments són necessaris per a liderar l’adaptabilitat de les ciutats per a fer-les accessibles a tothom. Però afegí que la ciutadania també té un important paper a complir.