divendres, 25 de maig del 2007

Es presenta a Sadabell “Contes Coordinats”, un llibre solidari en benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple

El llibre és un recull de contes inèdits d’Isidre Grau, Marta Pessarrodona, Ignasi Riera, Maria Mercè Roca, Marc Romera, Màrius Serra, Jesús Maria Tibau i Matthew Tree.

La Biblioteca del Vapor Badia, carrer de les Tres Creus, 127, acollirà el proper dimecres 29 de maig i a les 19h, la presentació del llibre Contes Coordinats. Hi participaran en l’acte alguns dels autors que han col·laborat amb el llibre, representants de la Fundació Esclerosi Múltiple promotors del llibre i de l’entitat AVAN, Associació Vallès d'Amics de la Neurologia, així com de l’Editorial Montflorit, editora del llibre.

Contes Coordinats és un recull de contes, majoritàriament inèdits d’escriptors catalans, que té com a objectiu recollir fons econòmics per la Fundació Esclerosi Múltiple i donar a conèixer l’Esclerosi Múltiple, una malaltia que afecta a més de 4.000 persones a Catalunya.

El llibre, editat per l’Editorial Montflorit, compta amb vuit contes, majoritàriament inèdits d’escriptors catalans de primera línia com Isidre Grau, Marta Pessarrodona, Ignasi Riera, Maria Mercè Roca, Marc Romera, Màrius Serra, Jesus Maria Tibau i Matthew Tree, que han escrit un conte exclusivament per aquest llibre. Un poema de Miquel Martí i Pol, que fou afectat d’Esclerosi Múltiple, obre el llibre a mode de pròleg. El poema triat, que porta per títol “L’Hoste Insòlit”, fa referència a la malaltia, alhora que és també un cant a la vida. La temàtica dels contes és diversa ja que els escriptors, que participen en aquest projecte de forma totalment desinteressada, han tingut total llibertat creativa. El llibre té una extensió de 144 pàgines.

Els beneficis que se n’obtinguin de la venda d’aquest llibre es destinaran íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple per posar en marxa el nou projecte de creació del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT), que tindrà la seva Seu a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Gràcies a la col·laboració de l’Obra Social de “la Caixa”, ja el primer exemplar del llibre que s’ha venut han sigut beneficis per la Fundació Esclerosi Múltiple. Al mateix temps, la distribuïdora Arc de Berà també hi col·labora, escurçant el marge distribuïdora-llibreria.


Títol
L’elecció del títol Contes Coordinats s’ha triat perquè la manca de coordinació és un dels principals símptomes de l’Esclerosi Múltiple, i habitualment, és el primer que es manifesta. Al mateix temps, per a fer aquest llibre, ha estat imprescindible la coordinació entre els escriptors, l’Editorial Montflorit, els voluntaris de la Fundació, la mateixa Fundació Esclerosi Múltiple i l’Obra Social de “la Caixa”.

El projecte Contes Coordinats, que ara veu la llum, neix a iniciativa d’un grup de voluntaris de Cerdanyola del Vallès, de la Fundació per l’Esclerosi Múltiple i compta amb el recolzament de l’Obra Social “La Caixa”, entitat que seguint les seves línies socials dóna suport a la Fundació.


Esclerosi Múltiple
L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s'interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc.

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense ànim de lucre que va néixer a Barcelona l’any 1989. Té com a objectius la millora de la qualitat de vida dels afectats per la malaltia, la potenciació de la investigació de la malaltia i fomentar la integració laboral dels afectats.

La presentació del llibre a Sabadell es fa gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.