dimecres, 2 de maig del 2007

Caminades i consells mèdics per fer una vida saludable

Els responsables de Salut de l'Ajuntament de Badalona (el Barcelonès) han valorat de molt positiva el cicle Fem Salut que ja fa quatre mesos que s'ha posat en marxa per promoure els hàbits saludables entre la ciutadania. El programa, que acabarà el 5 de maig amb una caminada popular, ha aconseguit implicar més d'un centenar de ciutadans dels barris de Bufalà, Bonavista, la Morera, Pomar i Canyet.
Els casals de la gent gran de Badalona i les Àrees Bàsiques de Salut de la ciutat s'han implicat en el programa Fem Salut, una proposta centrada en organitzar caminades d'una hora, amb estiraments inclosos, i on s'ha promocionat el consum de la fruita entre els assistents. La tècnica de salut, Aina Mangas, explicava a Badalona Comunicació el mecansime de la proposta on es convocava als participants a una caminada en que havien de dur aigua, per hidratar-se i una peça de fruita, la que volguéssin, per menjar-la després d'haver fet l'exercici. L'objectiu ha estat el d'aconseguir fer sortir la gent de casa i que gaudissin d'hàbits saludables.
Valoració molt positiva de les caminades
La implicació sanitària ha estat tal que fins i tot alguns metges han caminat al costat dels ciutadans, donant-los consells, amb xerrades, i implicant-los en bons hàbits per la salut a través de l'esport i l'alimentació. Per Mangas la valoració ha estat molt positiva ja que hi han participat fins a un centenar de persones, tot i que la majoria han estat dones. Les sessions s'han realitzat arreu de la ciutat, als mateixos barris, a la platja i també a la muntanya. El proper dissabte 5 de maig encara n'hi haurà una altra de sortida on caminaran els participants dels cinc barris implicats. Se sortirà des del Parc Serentill, a les 10, i es marxarà cap a la platja on s'hi han organitzat activitats.