divendres, 27 d’abril del 2007

L'Ajuntament subvencionarà el servei de bono taxi per a persones amb mobilitat reduïda

Des del Servei de Promoció Social s'explica que el servei es dóna per substituir la manca de transport públic adaptat i ve a compensar aquest déficit per tal de garantir el dret de totes les persones a traslladar-se en transport públic.
Representants de l'Ajuntament i de les entitats de discapacitats presentaven aquesta iniciativa
Foto: J.R.Urbano
L'Ajuntament de Cerdanyola subvencionarà el servei de Bono taxi per a les persones amb mobilitat reduïda que ho sol.licitin, així ho van explicar ahir en roda informativa, la regidora d'Educació, Ocupació, Promoció Social, Salut Pública i Consum, Montserrat Puig; la cap del Servei de Promoció social, Carme Espuña; la técnica de la Federació ECOM, Teresa Reñé i els membres de l'Associació La Tortuga, com a part de la comissió de mobilitat.
Montse Puig afirmava que l'accés al transport públic adaptat per a persones amb mobilitat reduïda és un tema que es treballa des de fa temps per part de l'Ajuntament i la comissió de mobilitat amb l'empresa Sarbus, però que tot i les converses amb aquesta companyia, el projecte no avançava i l'Ajuntament va decidir buscar alternatives com la del Bono taxi.
La Fundació ECOM, que vetlla pels drets de les persones amb discapacitats físiques, va ajudar l'Ajuntament a elaborar un model per aplicar a Cerdanyola, estudiant els projectes d'altres municipis. Teresa Reñé, técnica de la Fundació, explicava que el el Bono taxi consisteix en la prestació d'un servei adaptat subvencionat per l'Ajuntament. Concretament, la subvenció máxima serà de 20 euros cada viatge i un màxim de quatre viatges al mes.
Els requisits per gaudir del servei són: estar empadronat a Cerdanyola, ser titular d'un certificat de mobilitat reduïda expedit per l'ICASS i presentar a l'OAC la sol.licitud. Un cop atorgada l'acreditació de mobilitat reduïda les dades seran trameses a Ràdio Taxi Cerdanyola i serà donat d'alta al Servei Bono taxi. Les persones interessades en fer ús del servei hauran de trucar a Ràdio Taxi Cerdanyola. Els viatges s'hauran de concretar amb una antelació mínima de 24 hores, de dilluns a divendres i de 6 del matí a 9 del vespre. Pel que fa als transports que no es puguin concertar amb l'antelació prevista, s'atendran d'acord amb la disponibilitat dels vehicles amb les mateixes condicions.
La Cap del Servei de Promoció Social, Carme Espuña, comentava que el servei "és una ajuda que es dóna per substituir la manca de transport públic adaptat i ve a compensar aquest déficit per tal de garantir el dret de totes les persones a traslladar-se en transport públic".
Els membres de l'Associació La Tortuga es van mostrar majoritàriament satisfets per la consecució del servei, però van dir que s'havia de continuar insistint a les empreses com RENFE o Sarbus perquè garanteixin el transport públic adaptat i les administracions no es vegin obligades a cobrir una necessitat que per llei correspon a les empreses.
L'Ajuntament ha destinat 10 mil euros a aquest servei per al 2007, però Montse Puig ja va advertit que l'any que ve s'haurà d'incrementar.