dilluns, 29 de gener del 2007

El gerent de l'ICS es proposa unir la xarxa primària i l'hospitalària

L'Institut Català de la Salut (ICS) eliminarà l'actual divisió entre xarxa hospitalària i primària amb l'objectiu d'integrar les dues àrees i de millorar el funcionament del sistema sanitari públic, segons va assegurar ahir el nou director gerent de la institució, Francesc José María. En una entrevista a Europa Press, va anunciar canvis en l'organització territorial de l'ICS, que tindrà nou gerències: Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran, Lleida, Barcelona Ciutat, Catalunya Central, Girona, Costa de Ponent i Barcelonès-Maresme-Vallès Oriental i Occidental.
Pel que fa a l'eliminació de l'actual divisió entre les dues xarxes, José María va assegurar que respon a la necessitat d'aprofundir el diàleg entre les dues parts. «Portem la targeta de la mateixa institució, però sembla que treballem en llocs diferents i això ho hem de canviar.»
El nou gerent aposta per la descentralització de l'ICS, la millora de la qualitat assistencial i el desenvolupament de polítiques per als 39.000 treballadors de la institució. També es proposa crear la figura del defensor del pacient.