dimecres, 13 de desembre del 2006

Mantenim una lluita activa contra el dolor

Una metgessa de família i una enginyera de telecomunicacions lluiten contra el dolor crònic mitjançant un conte, les vendes del qual aniran destinades a la Marató de TV3 de desembre

La CAMFiC patrocina el llibre Per què tenim dolor? Les plantes ens ajuden a entendre-ho, de Maria Freixes i Anna Rispau amb il·lustracions de Pilar Mena. Mitjançant la pròpia experiència dels efectes devastadors del dolor, les seves autores, una enginyera de telecomunicacions i una metgessa de família han creat un conte que es converteix en guia per comprendre els processos que desemboquen en diferents tipus de dolor. L’objectiu d’aquesta acció és conscienciar a la societat sobre la importància d’avançar en la investigació biomèdica, perquè la recerca pot canviar la vida dels qui pateixen de dolor.

“Mantenim una lluita activa contra el dolor, considerem que hem fet un aprenentatge de luxe i tenim el neguit, la necessitat i el deure d’explicar la nostra experiència, perquè uns es puguin sentir identificats i acollits, perquè d’altres puguin avançar en el camí de l’ajut i l’empatia i perquè tots junts recordem que cadascú de nosaltres som peces clau per construir i mantenir la salut”, diuen les autores.
Per la doctora Rispau aquest conte és “una guia perquè les persones que conviuen amb el dolor se sentin identificades i acollides. I que les persones del seu voltant, puguin
apropar-se més a elles en el camí de l’empatia, la comprensió, l’ajuda i la solidaritat”.
Tots els beneficis que generi la venda del llibre aniran destinats a la Marató de TV3, que el 16 de desembre se centrarà en el dolor crònic. El Corte Inglés col·labora, per la seva part, amb la venda del llibre en tots els seus centres a Catalunya, a partir del dia 28 de novembre. El preu es de 10€.