dijous, 14 de juny de 2012

Cuina per Celíacs o persones intolerants al gluten

Curs destinat a persones que tenen intolerància al gluten, i a professionals del sector de l'Hostaleria i Restauració que vulguin donar solució a possibles clients. El curs tracta de donar informació sobre la celiaquia, resoldre dubtes i establir un protocol d'actuació tant a la llar com en el sector de la restauració. El curs es complementa amb un bloc pràctic, on es presentaran i degustaran diferents elaboracions a partir de productes i receptes sense gluten. Sessió 1. Professora: Begoña Miñarro (Celipan Gourmet). Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments, i Tècnic de Projectes del Centre Especial de Recerca Planta Tecnologia d'Aliments (CERPTA). Què és la Celiaquia. Informació sobre la intolerància. Com establir una dieta sense gluten. Resolució de dubtes i consultes. Sessió 2. Professora: Rosalina Esteban (Associació de Celíacs de Catalunya). Llicenciada en Veterinària i en Ciència i Tecnologia dels Aliments, i Assessora Tècnica de l'Associació de Celíacs de Catalunya. APPCC i Contaminació creuada. 1.Protocol d'actuació a la Llar. 2.Protocol d'actuació en Restauració. Sessió 3. Professora: Begoña Miñarro (Celipan Gourmet). Empresa proveïdora de productes sense gluten, professionals del sector de la restauració especialitzats en productes sense gluten. Presentació de l'empresa. Presentació dels productes i la seva elaboració. Plats a partir de la dieta establerta. Elaboració, presentació i degustació. Sessió 4. Professor: Jean Claude Arànega . Professor de Cuina de l'EUTDH. Cuiner professional del sector de la restauració especialitzat en productes i elaboracions sense gluten. Presentació dels productes i la seva elaboració. Plats a partir de la dieta establerta. Elaboració, presentació i degustació. Sessió 5. Professor: Jean Claude Arànega. Professor de Cuina de l'EUTDH. Cuiner professional del sector de la restauració especialitzat en productes i elaboracions sense gluten. Presentació dels productes i la seva elaboració. Plats a partir de la dieta establerta. Elaboració, presentació i degustació. Dies: Del 16 al 20 de Juliol de 2012. Horari: De 17:00 a 20:00 h. Preu del Curs: 120€ (Comunitat UAB) 155€ (Externs UAB). Preus especials per a grups (mínim 7 persones). Hores de docència: 25 Lloc: Aula de Demostració de l'EUTDH-UAB Tipus: Classe magistral. Nº de Places: 20 Es reconeixen 1.5 crèdits de lliure elecció. Inscripció Condicions Generals Les places són limitades. En cas de sobrepassar el nombre màxim previst per a cada curs, l'EUTDH podrà optar per oferir una segona convocatòria del curs o bé, retornar els diners a totes aquelles persones matriculades i que s'hagin quedat sense plaça. En el cas que no s'aconsegueixi el nombre mínim de persones per a la realització del curs, l'Escola podrà cancel·lar-lo i retornar el diners a les persones ja matriculades. El pagament es pot realitzar online amb targeta de crèdit, al formalitzar el registre d'inscripció que trobareu a peu de pàgina. El pagament també es pot fer amb una setmana d'antelació com a mínim. L'import total de la matrícula cal ingressar-lo al compte següent: 2100-0424-34-0200181822 .Perquè la matrícula tingui validesa, cal enviar a l'Escola còpia del justificant de l'ingrés. L'assignació de les places serà per rigorós ordre de recepció del justificant de pagament. En cas d'anul·lació amb set dies d'antelació a l'inici del curs, l'Escola retindrà el 25% de la matrícula, en concepte de despeses d'administració. En cas d'anulació amb dos dies d'antelació a l'inici del curs, l'Escola retindrà un 50% de la matricula en concepte de despeses d'administració. En cas de no presentar-se, l'Escola no retornarà l'import del curs. L'import de la matriculació serà retornat única i exclusivament en el cas d'anul·lació del curs. Per a més informació i inscripcions, contacteu amb: Sra. Carme Puigpinós. Secretària de Coordinació dels Cursos d'Especialització. e-mail: carme.puigpinos@uab.cat Tel. 93 592 97 12. Fax: 93 581 74 95

El dimecres 20 de juny i al programa de ràdio entrevista a Matilde Torralba, presidenta de l'associació de celíacs de Catalunya.