dijous, 4 de novembre del 2010

L'Institut d'Estudis de la Salut i el Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries organitzen el segon Memorial Hèlios Pardell

El desenvolupament professional continuat individual i el pla d’auditories van ser dos dels temes cabdals de la jornada

El dia 2 de novembre, a la Sala d’Actes del Departament de Salut de l’edifici Roc Boronat, ha tingut lloc el segon Memorial Hèlios Pardell dirigit a directors i organitzadors d’activitats formatives. Amb el lema “Acreditació, desenvolupament i carrera: noves estratègies per a nous professionals” va aplegar més de cent-cinquanta professionals.

El desenvolupament professional continuat individual i la carrera professional són dos termes que estan estretament lligats. El primer fa referència al procés de millora i manteniment de les competències professionals amb la finalitat d’aconseguir l’excel·lència de la pràctica i estretament lligat a la formació continuada i aprenentatge al llarg de tota la vida professional i és responsabilitat del món professional. El segon és la trajectòria que segueix una persona al llarg de l’exercici de la seva professió en un context laboral i és responsabilitat de les organitzacions. En la jornada es van presentar dues experiències provinents de l’Hospital Clínic de Barcelona i de l’Associació Catalana d’Hospitals. Les sinèrgies entre la posada en pràctica dels dos conceptes és un tema d’actualitat que, durant el debat de la primera taula rodona, va provocar moltes intervencions per part de diversos representants de diferents col·legis professionals.



El Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries: balanç a un any de la seva creació

L’activitat acreditadora del Consell ha augmentat de manera espectacular des de la seva operativització, el juliol de 2009. Un element diferenciador respecte altres consells de les diferents comunitats autònomes és la constitució dels consells tècnics de cadascuna de les professions. Aquest aspecte va ser ressaltat per la direcció de l’Institut d’Estudis de la Salut la qual va valorar la tasca feta pel Consell. Es preveu que a finals de 2010 s’hagin acreditat més de dues mil activitats de totes les professions amb consells tècnics.

Un dels temes cabdals de la jornada va ser la presentació del pla d’auditories que el Consell té previst desenvolupar a partir de 2011 que i que vol esdevenir una eina de garantia de qualitat i de millora per al benefici dels organitzadors d’activitats formatives i amb l’aportació de credibilitat al propi sistema.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Mateu Huguet, director de l’Institut d’Estudis de la Salut.