dimecres, 22 de setembre del 2010

La consellera de Salut visita les obres del futur Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

La Consellera de Salut, Marina Geli, ha realitzat avui la primera visita a les obres de construcció del nou edifici del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEM-Cat) acompanyada pel director gerent de l’Institut Català de la Salut; Dr. Enric Argelagués, el director del CEM-Cat; Dr. Xavier Montalban; la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple i presidenta del Consell Rector del CEM-Cat, Sra. Rosa M. Estrany; i l’arquitecte del projecte, Sr. Albert Pineda.


L’edifici estarà ubicat al costat del Pavelló docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i destinarà 1.800m2 a l’atenció integral de l’esclerosi múltiple. En el decurs de la visita d’obres al Centre d’Esclerosi Múltiple (CEM-Cat), s’ha realitzat la presentació del projecte que suposa una inversió de 3 milions d’euros destinats a l’edificació i equipament i que es preveu que finalitzi en el primer trimestre de 2011.

El CEM-Cat, que va iniciar l’activitat de forma conjunta el mes d’agost de l’any 2007, és un centre de referència a Catalunya i té com a finalitat proveir i gestionar l’assistència, la recerca i la docència especialitzada per a l’atenció integral de les persones amb esclerosi múltiple. La seva àrea de influència és Barcelona ciutat i actua com a centre catalitzador de les unitats d’esclerosi múltiple de Catalunya i de referència a nivell nacional.

El centre, ubicat al recinte de l’Hospital Vall d’Hebron, fusionarà la Unitat de Neuroimmunologia Clínica de Vall d’Hebron -UNiC- (Institut Català de la Salut) i l’Hospital de Dia de Neurorehabilitació -UNeR- de Barcelona de la Fundació Esclerosi Múltiple tot unificant serveis i criteris assistencials, processos i protocols que permetran donar servei a més de 4.000 afectats anualment: al voltant de 7.000 visites anuals, de les quals 400 són nous casos i casos de segona opinió; administració de més de 1.500 tractaments endovenosos, en règim ambulatori, i 300 afectats atesos a neurorehabilitació amb un total de 12.096 estades anuals.

L’edifici constarà de 3 plantes que incorporaran l’àrea assistencial i de neurorehabilitació amb espais específics, que comptaran amb la tecnologia més actual, per a realitzar tasques de psicologia i neuropsicologia, fisioteràpia (en grup i individual), logopèdia, teràpia ocupacional, treball social i activitats físiques (ioga, boccia). Així mateix s’amplia considerablement l’hospital de dia ambulatori per a l’administració de tractaments endovenosos i els espais destinats a l’assistència i la realització d’assajos clínics. El CEM-Cat comptarà, a més, amb el grup de recerca en neuroimmunologia a l’Institut de Recerca (IR) de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el segon en factor d’impacte a la darrera memòria anual de l’IR.

El CEM-Cat és un centre de l’ICS, de referència a Catalunya, que gestiona els serveis integrals dirigits a persones amb malalties neurològiques discapacitants progressives des dels vessants biològic, terapèutic, rehabilitador i social.