divendres, 25 de juny del 2010

Retirada del mercat del medicament il·legal de venda per internet: The sensual tea - jinshenkang


El Departament de Salut ha tingut coneixença que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada del mercat del producte THE SENSUAL TEA – JINSHENKANG, importat per Grupo Herba Medic, SL (Pol. Ind. Polizur, Sector B-C, Riu Sec nau 35 de Cerdanyola del Vallès) i distribuït per Laboratorios Ynsadiet SA (Po. Ind. Nuestra Señora de Butarque, calle Issac Peral, 3 de Leganés).

Aquest producte s’ofereix per Internet per millorar les relacions sexuals, tot indicant que és una alternativa natural a la nova generació de medicaments per al tractament de la disfunció erèctil, i declara a l’envàs que la composició és a base de plantes.

Les anàlisis oficials d’aquest producte fetes per l’AEMPS demostren que conté vardenafil, tot i que no ho indiqui a l’etiquetatge ni el declari a la composició del producte. El vardenafil és un producte farmacològicament actiu, per la qual cosa s’ha de considerar que el producte The sensual tea – Jinshenkang és un medicament.

El vardenafil és un medicament vasodilatador perifèric que està indicat per restaurar la funció erèctil en presència d’estimulació sexual i actua augmentant del flux sanguini al penis. Aquest medicament però, està contraindicat en les persones que pateixen o han tingut alguna d’aquestes patologies: insuficiència cardíaca greu, angina de pit inestable, altres cardiopaties en què l’activitat sexual estigui contraindicada, accident isquèmic cerebral, infart de miocardi recent, insuficiència hepàtica greu, hipotensió, insuficiència renal terminal (diàlisi), hemorràgia, pèrdua de visió per neuropatia òptica isquèmica anterior no arterítica, malalties hereditàries degeneratives de la retina (com la retinopatia pigmentària), i sobretot, persones tractades amb nitrats (com per exemple per al tractament de l’angina de pit), ja que el vardenafil en pot potenciar els efectes vasodilatadors i pot provocar una hipotensió fatal.

Les reaccions adverses més freqüents que es poden presentar amb el consum de vardenafil són: erupcions cutànies, hipotensió arterial, hipotensió i/o síncope. Així mateix, diversos estudis postcomercialització han comprovat que, quan s’associa amb un altre medicament de la mateixa classe, es pot produir una hemorràgia cerebral, un infart agut de miocardi, arítmies cardíaques ventriculars, un atac isquèmic transitori, o fins i tot la mort sobtada d’origen isquèmic.

Per la seva composició, el producte The sensual tea – Jinshenkang és un medicament que no ha estat autoritzat per l’AEMPS, que no n’ha avaluat la qualitat, ni tampoc la seguretat, ni l’eficàcia, de manera que la presència d’aquest producte al mercat és il•legal.

Per això des del Departament de Salut es recomana als ciutadans que no adquireixin el producte THE SENSUAL TEA – JINSHENKANG, i que no l’utilitzin si en tenen algun envàs.