dimecres, 16 de juny del 2010

L’Obra Social la Caixa col·labora amb la Fundació Tallers per la Inserció laboral de les persones amb Discapacitat


Fundació Tallers, una entitat dedicada a la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat amb seu a Badia del Vallès, rebrà una donació de l’Obra Social “la Caixa” de la zona del Vallès Sud, per a la consolidació de les brigades de jardineria.

La donació, d’un total de 6.000€, es destinarà a la compra de maquinària per a desenvolupar l’activitat de jardineria i ampliar els serveis a les empreses.

La seu de Fundació Tallers a Badia del Vallès, genera per 35 persones amb discapacitat intel·lectual, dels quals 16 formen part de les brigades de jardineria que tenim treballant en diferents empreses i espais del nostre municipi i el seu entorn. La resta de treballadors estan a les instal·lacions del centre realitzant diferents feines manipulatives, com muntatges, empaquetats, envasats, entre d’altres.

Fundació Tallers és una entitat que va nèixer molt arrelada al manipulat industrial. A causa del canvi en els models productius de la indústria, la deslocalització industrial va afectar greument als Centres Especials de Treball. Aquest canvi ens va forçar a reorientar els nostres serveis a activitats vinculades als serveis i al mediambient, com el cas de la Jardineria.
Actualment, treballem en el manteniment de la jardineria del municipi de Badia del Vallès, i d’entitats i empreses de diferents municipis de la comarca.

L’Obra Social ”la Caixa” impulsa iniciatives, de les quals cal destacar, entre d’altres, el programa de prevenció de la dependència i per l’envelliment actiu i saludable de les persones majors; la promoció i construcció d’habitatges de lloguer assequible per a joves, famílies i persones grans; l’ajuda a la formació dels universitaris a través de la concessió de beques de postgrau, i el suport a projectes de desenvolupament socioeconòmic als països més desfavorits. Tot, amb un objectiu: retornar a la societat una part dels beneficis, fent real la seva màxima: l’Obra Social és l’ànima de ”la Caixa”. L’entitat financera ha dotat la seva Obra Social d’un pressupost de 500 milions d’euros per a aquest any 2010.
La donació de l’obra Social la Caixa de la zona del Vallès Sud, permetrà adquirir maquinària de jardineria per millorar i ampliar la nostra capacitat productiva, potenciant un millor servei a les empreses, amb la finalitat de facilitar la integració laboral de les persones amb discapacitat.

El passat divendres dia 11 de juny, vam rebre la donació de l’Obra Social “la Caixa”, en un acte institucional, presidit per l’Alcaldessa de Badia del Vallès.


Fundació Tallers, és una entitat fundada l’any 1988, que treballa per a la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat. Compta amb dos Centres Especials de Treball, amb 263 treballadors, el 80% dels quals tenen discapacitat, i atén a 150 usuaris al Centres Ocupacionals. Estem ubicats a Sta. Coloma de Gramenet i Badia del Vallès.