dimecres, 16 de juny del 2010

CARPA INFORMATIVA A LA PLAÇA CATALUNYA PER A LA PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE PELL

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) Junta de Barcelona, organitza el proper dia 21 de juny una carpa informativa a la Plaça Catalunya (davant del Banc Espanya), per a informar de la importància de la adequada protecció solar en la prevenció del càncer de pell. Al llarg del dia es faran revisions de pigues i taques per professionals especialistes en dermatologia, i s’informarà sobre les mesures adients per a evitar conseqüències negatives de l’exposició al sol, sense renunciar a gaudir del sol.

Els serveis de dermatologia dels següents hospitals seran presents en la carpa i l’horari de la seva assistència serà:

10.00h a 12.00h. L’ Hospital Sant Pau

12.00 a 14.00 h. L’Hospital del Mar

15.00 a 17.00 h. L’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona

17.00 a 19.00 h. L’Hospital Vall d’Hebrón


CARPA INFORMATIVA PER A LA PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE PELL


CONVOCA: Asociación Española Contra el Càncer (aecc) - Junta Local de Barcelona

Lloc: PLAÇA CATALUNYA (davant del Banc d’Espanya)

Dia: Dilluns 21 de juny

Horari: de 10.00h a 14.00h i de 15.00h a 19.00h

Activitats: Lliurament d’informació

Cribratge de pigues i taques per dermatòlegs

Informació sobre fototipus de pell per farmacèutics

Totes les persones que ho desitgin es podran adreçar a la carpa informativa per fer-se la revisió dermatològica de pigues i taques. Si en les revisions es detecta alguna alteració de la pell, el professional derivaria el cas a un centre de referència amb un informe elaborat al moment.

Aquesta acció s’engloba en tot un seguit d’activitats informatives que l’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) – Junta de Barcelona, organitza en tot el territori en motiu de la Campanya Solar per a la prevenció del càncer de pell.

Sota el lema “Planta cara al sol”, es pretén conscienciar a la població sobre la importància de la protecció solar per a prevenir els riscos que comporta una exposició solar imprudent i educar als pares a protegir bé del sol als més petits.


El càncer de pell a Catalunya

El dia 13 de juny es celebra el Dia europeu de la prevenció del càncer de pell. Més del 80% dels casos es podrien prevenir evitant una exposició excessiva al sol i les cremades cutànies,especialment durant la infantesa i l’adolescència. No obstant la mortalitat d’aquest tipus de càncer s’ha reduït en un 30% gràcies al diagnòstic precoç.

Al món, cada any es diagnostiquen més de 2.000.000 de casos nous i, segons dades del Pla Director d’Oncologia 2008, la incidència de Melanoma Maligne a Catalunya en homes va ser del 8,8 i, en dones de 13,05 per cada 100.000 habitants.

La mortalitat ha augmentat significativament a Catalunya en els darrers 20 anys, passant de 26 casos anuals als més de 100 els darrers anys. Es per això que el càncer de pell a Catalunya representa un problema creixent, amb un empitjorament previst per a les pròximes dècades si no s’adopten mesures de prevenció.

Conèixer el nostre fototipus de pell, els índex de protecció solar més adients, conèixer les pigues i les taques del propi cos, saber les hores d’exposició solar, ensenyar als més petits a protegir-se del sol, entre d’altres, són alguns dels hàbits i recomanacions que ens ajudaran a tenir una pell sana i evitar en gran mesura el càncer de pell.

Sobre l’aecc

L’Associació Espanyola contra el Càncer (aecc) és una entitat social privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública, té representació en més de 2000 localitats i suma més de 14.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats.

El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga al de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’independència, imparcialitat, transparència i objectivitat.

L’aecc – Junta Provincial de Barcelona

La Junta de Barcelona, amb seu social al carrer de Marc Aureli, 14 baixos, gestiona els seus propis programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. Des de la Junta de Barcelona en depenen actualment 124 Juntes Locals distribuïdes a: Barcelona Ciutat, Barcelonès Nord i Maresme, Àrea Ponent i Àrea Centre.

Entre els serveis i programes més significatius de l’aecc destaquen: 1. Atenció Psicosocial al malalt de càncer i la seva família, 2. Programes de Prevenció i campanyes per promoure la salut, 3.Foment de la recerca oncològica, 4. Mobilització Social i de Recursos mitjançant actes de difusió del missatge de l’Associació i capta recursos per garantir la continuïtat dels serveis i programes i 5. Programes de Voluntariat.