dimecres, 28 d’abril del 2010

Denuncien per estafa les polseres 'Power Balance'


L'associació de consumidors Facua ha denunciat davant les autoritats sanitàries a l'empresa Power Balance Espanya per atribuir propietats "pseudomiraculoses" a les seves polseres i altres productes com penjolls, targetes plàstiques i adhesius. Les denúncies han estat remeses, entre altres organismes, a la Direcció General de Salut Pública i Sanitat Exterior del Ministeri de Sanitat i Política Social i la Secretaria General de Salut Pública de la Junta d'Andalusia, segons ha indicat aquest dimecres Facua en un comunicat.



En la seva publicitat, l'empresa, amb seu a Marbella, assegura que els seus productes contenen un "holograma" amb una freqüència que "ofereix al cos novament un estat d'harmonia i equilibri com el va tenir abans de la contaminació per substàncies químiques, menjars ràpids, la manca d'exercici i l'estrès". Power Balance assegura que amb els seus articles s'aconsegueix “l'augment de l'equilibri, força, flexibilitat, resistència, enfocament, coordinació i ritme". 



Dues vulneracions
Segons Facua, per aquest motiu l'empresa vulnera un Reial Decret de 1996 sobre publicitat i promoció comercial de productes, activitats o serveis amb pretesa finalitat sanitària. Aquesta norma prohibeix la publicitat de productes, materials, substàncies, energies o mètodes "que suggereixin o indiquin que el seu ús o consum potencien el rendiment físic, psíquic, esportiu o sexual" sense ajustar-se als requisits i exigències que preveu la Llei del Medicament. Facua ha considerat que la publicitat de Power Balance també incorre en una altra pràctica prohibida a aquest Reial Decret, que és la d'oferir "testimonis de persones famoses o conegudes pel públic". 



Promoció amb famosos
Referent a això, ha recordat que en els anuncis de Power Balanç apareixen famosos com el tennista Manolo Santana, els surfistes Pau Gutiérrez i Courtney Conlogue, la corredora de Four Cross Eva Castro, el basquetbolista Shaquille O'Neal o el pilot de Fórmula 1 Rubens Barrichello. A més, altres personatges famosos com el lehendakari Patxi López, o el futbolista Cristiano Ronaldo també han aparegut amb la pulsera. Recentment, Facua ha denunciat altres "productes miracle" similars de l'empresa Ion Balance, amb seu a les Illes Balears.