dilluns, 26 d’octubre del 2009

Comunicat del Departament de Salut

Segons la informació recollida pel sistema PIDIRAC (Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya), l’activitat gripal a Catalunya pel nou virus de la grip A(H1N1) es manté estable respecte a la setmana anterior, en un valor per sota del llindar epidèmic. Per tant s’haurà de confirmar en les properes setmanes la situació d’ona epidèmica. La taxa d’incidència és de 87 casos per cada 100.000 habitants.



Pel que fa a la vigilància de casos produïts pel nou virus de la grip A (H1N1), la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies. Des de l’aparició del virus de la grip A(H1N1), a Catalunya s’han produït un total de 49 casos greus, 35 dels quals ja han estat donats d’alta hospitalària. En aquests moments es troben ingressats a la UCI 5 casos greus. Fins al moment a Catalunya s’han produït 6 defuncions. La darrera mort correspon a dona de 17 anys que tenia patologies prèvies.


L’activitat assistencial, tant a l’atenció primària com als hospitals, és similar a la registrada l’any anterior per les mateixes dates. Els professionals dels hospitals catalans de la xarxa pública han atès la setmana del 13 al 19 d’octubre, 63.135 urgències, amb un increment del 13% respecte a la setmana anterior. D’aquests pacients, 6.210 han estat ingressats. Pel que fa a les urgències hospitalàries infantils (4.116), s'han incrementat un 0,3% si les comparem amb la setmana anterior.