dilluns, 6 de juliol del 2009

Una dona, ingressada en estat greu a Bellvitge per grip A


El departament de Salut ha informat que una dona de 52 anys està ingressada en estat greu a l'hospital de Bellvitge afectada pel virus de la grip A i un possible quadre de pneumònia. És la segona persona greu per aquesta malaltia a Catalunya. L'altra és un home de 32 anys que fa més d'una setmana que està a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.


A Catalunya s'han confirmat fins ara 45 casos de grip A. Salut ha remarcat que tots els casos menys aquests dos han estat lleus i que els pacients han evolucionat de forma favorable. Els darrers casos confirmats han estat els de 14 joves que formaven part d'un grup d'estudiants de medicina que han viatjat a Punta Cana, a la República Dominicana.Més de 775 casos a EspanyaEn el conjunt d'Espanya, el nombre de casos confirmats ja supera els 775, amb dues persones greus ingressades a hospitals de Madrid.
A tot el món s'han detectat prop de 87.700 casos i 382 defuncions, entre elles la jove marroquina que va morir la setmana passada a l'hospital de la Vall d'Hebron de Madrid.
El ministeri de Sanitat espanyol va informar la setmana passada que començarà a vacunar contra la grip A a uns 18 milions de ciutadans a partir de la tardor. Avui, els ministres del ram de la UE estan reunits per definir quins col·lectius hauran de rebre la vacuna.El fill de la noia morta a Madrid està saAvui també s'ha sabut que el fill de Dalila Mimuni, la jove morta per grip A a l'Hospital Gregorio Marañón, no està contagiat del virus. El nadó, segons ha explicat la conselleria de Sanitat, segueix "un desenvolupament normal per a un nen prematur de 28 setmanes". Cal recordar que el nen va nèixer un dia abans que morís la seva mare, després d'un part induït per la gravetat de l'estat de la dona.