dijous, 11 de juny del 2009

Ja hi ha més de 370 persones afectades per la grip A a Espanya


Un total de 374 persones han donat positiu en grip A a Espanya fins dilluns del total de 655 mostres rebudes, segons ha informat el director de l'Institut de la Salut Carlos III, José Navas Palacio. Aquest centre de referència és el primer a Europa, per davant de Regne Unit, que va seqüenciar el virus, segons ha destacat Navas poc abans de comparèixer en la Comissió de Sanitat del Congrés. Davant l'augment de casos arreu del món, l'Organització Mundial de la Salut es reuneix avui d'urgència i podria, fins i tot, declarar la pandèmia.


El director de l'Institut de Salut Carlos III ha explicat que aquesta grip és lleu, però que es tracta d'un "virus nou, altament contagiós o amb una taxa d'atac alta". A més, ha qualificat el virus d'aquesta grip com "promiscu", ja que té material genètic del porc, de les aus i de l'home.
Per comunitats autònomes, el nombre de casos confirmats fins al dia 8 de juny era el següent: - Comunitat de Madrid: 220 casos.- Comunitat Valenciana: 56 casos.- Andalusia: 44 casos.- Catalunya: 30 casos.- Castella-la Manxa: 8 casos.- Galícia: 5 casos.- Castella-Lleó: 4 casos.- País Basc: 3 casos.- Un cas a Extremadura, Murcia, Aragó i Balears.L'OMS pot declarar la pandèmiaL'Organització Mundial de la Salut ha convocat una reunió d'emergència per a aquest dijous per tractar la propagació de la grip i no es descarat que declarari una pandèmia. L'OMS ha consultat amb responsables sanitaris dels països afectats i està fent la seva pròpia avaluació.