dijous, 4 de juny de 2009

Identifiquen un gen dels cítrics que podria ajudar a prevenir el càncer

Un grup de científics del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han identificat un nou gen dels cítrics, que intervé en l'acumulació de carotenoides i en la pigmentació vermella d'aquests fruits, i que es relaciona amb la prevenció del càncer. La seva troballa, publicada en el darrer número de la revista Journal Experimental Botany, permetrà la manipulació biotecnològica d'aquest gen i obtenir fruits d'alt contingut en carotenoides amb propietats beneficioses per a la salut.


La investigadora del CSIC María Jesús Rodrigo ha assenyalat que "a més de la seva importància en processos biològics de gran rellevància en vegetals, en els últims anys s'han acumulat nombroses evidències de la relació que existeix entre el consum de certs carotenoides i els seus efectes protectors o beneficiosos per a la salut humana". En aquest sentit, Rodrigo ha detallat que, per exemple, el licopè (el pigment que aporta la coloració vermella als fruits) té una gran capacitat antioxidant i s'ha relacionat amb la prevenció de certs càncers i malalties cardiovasculars, mentre que el b-carotè és el carotenoide amb major activitat provitamina A.