dilluns, 16 de febrer del 2009

Sanitat no descarta endurir la llei antitabac aquesta legislatura

El ministre de Sanitat, Bernat Sòria, ha explicat en una entrevista a El Periódico de Catalunya, que ell no s'oposa a canviar la llei per vetar totalment el tabac en bars i llocs públics tancats, com ja han fet vuit països de la UE, i ha apuntat que la reforma de la normativa “és una opció que hi és present, a la qual no es pot dir que no i que a més es podria aprovar en aquesta legislatura”. Sòria, però, ha dit que és conscient que la llei antitabac encara “no s'aplica de manera eficient en algunes autonomies”, com Madrid.


Bernat Sòria ha recordat que la llei antitabac espanyola va ser pionera a Europa però ha reconegut que els resultats han estat molt pobres, que hi ha comunitats on no es compleix i que hi ha molts països que ja ens han passat al davant. Ha apuntat, en aquest sentit, que no es descarta endurir la normativa i, com han fet altres estats de la UE, vetar el tabac a tots els bars i espais públics tancats. Ha dit que la modificació es podria fer aquesta mateixa legislatura.
Sobre una altra llei, la de l'avortament, ha dit que anirà en la línia de la resta dels països europeus, tot i que no s'ha volgut mullar sobre si s'establirà una normativa basada en els terminis. Només ha avançat que d'aquí a dos mesos estarà acabat l'avantprojecte l llei podria estar a punt a finals d'aquest any o a principis del vinent.
El ministre també ha parlat de la vacuna del papil·loma. Ha dit que és eficaç i ha recomanat que se segueixi usant, tot i els efectes adversos que han patit algunes noies.