divendres, 5 de desembre de 2008

L'OCU denuncia que els torrons sense sucre estan mal etiquetats i són massa cars

Després d'analitzar una quarantena de dolços nadalencs "sense sucre", l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat errors en l'etiquetatge de molts d'ells, i ha comprovat, a més, que de mitjana aquest productes costen un 45% que els torrons normals. L'OCU ha recordat que aquests dolços s'han de consumir amb mesura, ja que "sense sucre" no significa "sense calories".


L'OCU ha detallat que ha estudiat 43 dolços de Nadal, tots amb l'etiqueta "sense sucre", "sense sucres afegits" o "sense sacarosa afegida". Entre les conclusions de l'estudi destaca que l'etiquetatge de més de la meitat dels productes analitzats és incorrecte.Tot i que la normativa aplicable només exigeix que s'enumerin els ingredients per ordre decreixent i el percentatge de l'ingredient que apareix en la denominació, l'OCU considera que és bàsic que l'etiqueta aporti una informació nutricional completa i que esmenti l'origen del greix vegetal utilitzada. La denominació "sense sucre" indueix a error al consumidor, segons l'OCU, ja que aquest pot pensar que aquest tipus de productes aporta menys calories que un dolç normal. La realitat és ben diferent, ja que la reducció de calories és molt poc significativa i, fins i tot, alguns productes aporten un major nivell. Pel que fa al preu, aquest tipus de dolços són molt més cars. Costen de mitjana un 45 % més que el seu equivalent normal. La OCU ha traslladat els resultats d'aquest estudi a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició i recomana als consumidors que llegeixin curosament la llista d'ingredients i la informació nutricional del dolç abans de comprar-lo.