dijous, 16 d’octubre del 2008

Barcelona renovarà la xarxa de semàfors de la ciutat

La Comissió de de Govern de l'ajuntament de Barcelona va aprovar aquest dimecres la renovació i centralització del 80% de les cruïlles semaforitzades de la ciutat. Els treballs, que començaran a finals d'any i tindran un valor de 38 milions d'euros, permetran millorar la gestió de la mobilitat i suposaran un notable estalvi energètic. El consistori també va donar llum verda a la construcció a l'Esquerra de l'Eixample d'un centre cívic amb biblioteca i escola bressol.
Notícies relacionades
Barcelona inverteix 40 milions d'euros en la renovació dels semàfors[11/03/2008]
Enllaços
Mobilitat i Transports de Barcelona
La renovació inclou el canvi de la tecnologia del sistema i la implantació del nou “semàfor Barcelona”, el disseny del qual es va definir mitjançant un concurs d'idees. Aquest nou model està adaptat per persones amb discapacitat visual i ofereix la possibilitat d'incorporar elements com plaques solars i antenes. Funcionaran amb el sistema lumínic LED, una tecnologia que garanteix un major estalvi energètic i la disminució d'avaries

Les cruïlles centralitzades facilitaran la implantació de sistemes de prioritat semafòrica que permetrà millorar la velocitat dels autobusos urbans i els serveis d'emergència i facilitarà la regulació en cas de possibles incidents.Nou centre cívic a l'Esquerra de l'EixampleEl consistori barceloní va aprovar també el pla urbanístic que permetrà dotar el barri de l 'Antiga Esquerra de l'Eixample d'un edifici destinat a bibiloteca, centre cívic i escola bressol. Els nous equipaments estaran situats a la parcel·la del carrer d'Urgell, 145 i el pressupost previst és de 9'5 milions d'euros. La comissió va acordar igualment la construcció d’un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) al carrer Còrsega (Eixample), una Residència geriàtrica a Sants-Montjuïc i un nou equipament sanitari i assistencial a Sarrià-Sant Gervasi.